AvtomobilizemNovice

TMMT v Turčiji bo prvi izdeloval Plug-in hibride in baterije

Novega Toyotinega križanca C-HR bodo izdelovali v Turčiji.

Drugo generacijo karoserijskega križanca Toyota C-HR bodo izdelovali v tovarni Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT), ki se nahaja v Sakariji v Turčiji. Novi C-HR bo na voljo v hibridni in priključno-hibridni različici. Hkrati bo tudi prvi priključni hibrid, ki bo proizveden v tej državi. Poleg tega bo TMMT Toyotina prva evropska tovarna, ki bo opremljena s proizvodno linijo za izdelavo baterij.

Karoserijski križanec C-HR bo na voljo izključno z elektrificiranimi pogonskimi sklopi, kar odraža zavezo družbe Toyota, da bo v največjemu in najbolj konkurenčnemu tržnemu segmentu v Evropi ponudila ustrezne možnosti za zmanjšanje emisij CO 2 . Hibridna in priključno-hibridna različica karoserijskega križanca C-HR bosta sestavljeni z lokalno izdelanimi baterijami in bosta razširili Toyotino več-tehnološko ponudbo, s katero nameravajo do leta 2035 doseči 100-odstotno zmanjšanje emisij CO 2 svoje evropske palete vozil.

V tovarni TMMT bodo vzpostavili novo proizvodno linijo za sestavljanje baterij, s katerimi bodo opremljali priključno-hibridna vozila. Letno bodo lahko izdelali 75.000 enot. Sestavljanje priključno-hibridnih baterij se bo začelo decembra 2023. Nova dejavnost bo ustvarila okoli 60 novih delovnih mest. Vzpostavitev linije za sestavljanje baterij v tovarni TMMT je strateški mejnik na poti elektrifikacijske preobrazbe znamke Toyota. Z baterijami izdelanimi v Turčiji bodo v prihodnosti oskrbovali tudi druge tovarne družbe Toyota v Evropi. Skupna naložba v ta projekt znaša približno 317 milijonov evrov, pri čemer bo skupna kumulativna naložba v tovarno TMMT znašala približno 2,3 milijarde evrov. V okviru naložbe v novi model bodo izboljšali proizvodno linijo tovarne TMMT in postavili okvir za izpolnjevanje prihodnjih zahtev glede proizvodne raznolikosti in fleksibilnosti, ki predstavljata ključna dejavnika v trajnostni poslovni strategiji družbe Toyota v Evropi.

Rudi Leskovec
foto: Toyota

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button