AvtomobilizemNovice

Tivoli kot prvi z novo oznako KG Mobility

SsangYong se je v zadnjih letih znašel v finančnih težavah, zato jih je v lanskem letu odkupilo drugo korejsko podjetje KG Mobility, v upanju, da ponovno povrnejo zanimanje za nakup njihovih avtomobilov, začenši s posodobljenim malim SUV-jem Tivoli.

Prvega nosilca imena KG Mobility lahko na trgu pričakujemo v začetku jeseni, ko se bo ponovno podal v boj s konkurenti, kot so Nissan Juke, Škoda Kamiq in Suzuki Vitara. Model Tivoli je luč sveta pod znamko SSangYong ugledal leta 2015 in štiri leta kasneje doživel prvo večjo prenovo, druga pa se je odvila pred kratkim, ko so mu ob spremembi emblemov namenili osvežitev videza in opreme.

Sprednji del ohranja prvotno zasnovo, vendar z novo masko s stranskim napisom Tivoli namesto logotipa SsangYong, večjim spodnjim zajemom zraka in žarometoma s spremenjeno zasnovo LED elementov. S strani lahko opazimo popravke na pragovih in večja 18-palčna platišča, na zadku pa ponoven napis Tivoli na sredini ter logotip KG Mobility na desnem spodnjem robu prtljažnih vrat. V notranjosti ni prišlo do drastičnih sprememb, ostajajo 10,25-palčni digitalni merilniki in 9-palčni osrednji informacijski zaslon na dotik, fizične gumbe klimatske naprave so zamenjali s tipkami na dotik, volan pa še vedno krasi logotip SsangYong.

Kakšne novosti lahko pričakujemo pod pokrovom motorja ni podano, vstopnico bi lahko predstavljal atmosferski 1,6-litrski bencinski štirivaljnik s 94 kW (128 KM), na voljo bo ostal zmogljivejši 1,5-litrski turbobencinar s 120 kW (163 KM). Aktualni Tivoli je prav tako ponujen z 1,6-litrskim dizelskim motorjem s 100 kW (136 KM), ki se bo najverjetneje s prenovo upokojil, enako velja za šeststopenjski ročni menjalnik, ostal bo le šeststopenjski samodejni menjalnik v povezavi s sprednjim ali štirikolesnim pogonom.

Žiga Kolman
foto: KG Mobility

Povezani članki

4 komentarjev

  1. fajn, ker je kompakten..
    sicer spredaj ne deluje zelo sodobno, spominja na obstoječi kia stonic. zadek z lučmi spominja na lancio, notranja armatura pa na subaru..
    uspeh bo zelo odvisen od cene.

  2. Meni je avto kr simpa.. glede na to kaj so vcasih delal pri sangyongu je tole lepotni presezek.. kt bi ga v roke dobil dr. Fabjan!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button