AvtomobilizemNovice

Theon Design z novo 911 mojstrovino!

Tu je GBR002, zračno hlajeni model 964 iz linije Porsche 911.

Pri Theon Designu, zdaj že znanemu specialistu za predelavo klasičnih Porsche modelov 911, so svetu predstavili novo unikatno mojstrovino s svojo oznako GBR002. Ta sporoča, da neimenovani kupec prihaja iz britanskega otočja, medtem ko videz razkriva v zeleno kovinsko barvo odeto Porsche Carrera 2 iz serije 964 z letnico 1992 in obuto v lična 18-palčna Fuchsova platišča.

Vozilo so seveda celovito restavrirali in ga ustrezno nadgradili, da ustreza kupčevim željam, ki so moderne zasnove. Pod motornim pokrovom namreč domuje štirilitrski atmosferski bokser s šestimi valji, ki razvije zdravih 412 KM oziroma več kot sto »žvinčeti« na liter delovne prostornine, kar vozilo uvršča v segment sodobnih športnih vozil – pri čemer ohranja čar zračno hlajenega šestvaljnika.

Ambient, čeprav odet v sodobne in izredno kvalitetne materiale, ohranja občutek klasičnega Porsche delovnega ambienta. Oblikovalci so ohranili prav vsa stikala, merilnike in tudi kljuke za odpiranje vrat, le da so jih odeli v izredno lahek aluminij. Vse skupaj dopolni usnjeno oblazinjenje, ki se mestoma prepleta s tkanim usnjem in zelenimi črtami, za kar najboljše ujemanje zunanje in notranje podobe. Kljub simfoniji agregata je v GBR002 dodan klasično oblikovan in vrhunsko zmogljiv zvočni sistem, ki omogoča brezžično povezavo.

Uporaba sodobnih materialov se močno pozna na masi, saj ta znaša zgolj 1.169 kilogramov oziroma več kot 200 kg manj kot pri izvirniku. Pogon poleg 412 KM razvije tudi 442 Nm navora, zato je bilo dodatno prilagojeno tako podvozje, kot krmilni sistem in nenazadnje tudi zavorni RS sistem. Avtomobil tako ob pretikanju ročnega šeststopenjskega menjalnika zadovolji vse germanske sladokusce, ki radi s polno žlico zajemajo zavoje vseh vrst.

Blaž Likovič
foto: Theon

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button