AvtomobilizemNovice

Theon Design predstavlja svojo verzijo vozila Porsche 911 (964)

Karoserija iz karbona in 400 KM so dober obet za vozniške sladokusce.

Nov dan, nova t. i. restomod izvedenka na osnovi legendarne Porsche serije 911, tokrat z modelno oznako 964. Predstavili so jo pri angleškemu podjetju Theon Design ter ji namenili prečiščeno tovarniško oznako CHI001.
Dotični voz je svojo življenjsko pot pričel kot Carrera 4, torej s štirikolesnim pogonom, vendar so to Britanci modificirali in pogon speljali zgolj na zadnji kolesni par – preko šeststopenjskega menjalnika in diferenciala z omejenim zdrsom za boljšo lego vozila.

Pod zanimivo vijolično barvo se skrivajo kosi iz ogljikovih vlaken, ki so glavni krivci za izredno nizko maso vozila – le 1.164 kilogramov. Jedro vozila tvori štirilitrski atmosferec, ki proizvede zdravih 400 KM in 476 Nm navora. V kolikor se vam tovrstni postroj ne dopade, so pri Theon Design zagotovili, da imajo na policah pripravljene tudi prisilno polnjene agregate s prostornino od 3,6 do štirih litrov.

Nadgradnja nemške klasike in tovrstna zmogljivost zahtevata še precej posodobitev na podvozju ter seveda zavorah, hkrati pa so Angleži poskrbeli tudi za nekaj sodobnih komoditeti podrejenih elementov kot je recimo klimatska naprava. Obuvala, ki merijo 17-palcev, so priskrbeli pri Fuchsu, medtem ko je ne vsem najbolj všečno vijolično usnjeno oblazinjenje ambienta povzeto po paketu opreme Recaro Sport Club.

Cena tovrstne nadgradnje? 418 tisočakov brez davščin in vštete cene osnovnega vozila. Ko to vse skupaj vplačate in pripeljete na angleško podeželje pa se pripravite na dodatnih 18 mesecev čakanja, kolikor Britanci potrebujejo za transformacijo.

Blaž Likovič
foto: Theon Design

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button