AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Testiranja Volkswagnovega modela ID.7 so v zaključni fazi

Kaj pravijo vmesna poročila s terena?

Iz Wolfsburga, kjer domuje VW, smo prejeli prešerno vest, saj so vodilni za krmilom električnega oddelka ID pričeli z odštevanjem do razgrnitve bodočega zastavonoše – ID.7. Limuzinski model, ki se bo uvrstil v višji srednji razred, bo na voljo v Evropi, na Kitajskem in v ZDA, namreč zaključuje testno fazo razvoja.

Prvi izsledki razkrivajo, da so vodilni več kot zadovoljni z nadgradnjo in optimizacijo povsem na novo razvitega električnega pogona. Ta kljub visoki zmogljivosti s seboj prinaša tudi odlično učinkovitost. Avtonomija naj bi tako znašala vse do 700 kilometrov, prav tako pa bo ID.7 s svojim prihodom razkril kar nekaj tehnoloških VW novitet.

V svojih koledarjih si označite 17. april, ko bodo Nemci v celoti razgrnili svojega električnega paradnega konja, medtem ko naj bi tudi v slovenske salone zapeljal še pred vstopom v 2024. Še pred premiero lahko na kratko ponovimo nekatera znana dejstva okoli ID.7. Je povsem nova električna limuzina iz Volkswagnove ID družine, katere ambient bo v večini tvorjen iz recikliranih materialov, v notranjosti bo nameščen 15-palčni multimedijski zaslon, ki bo po predvidevanjih kontrast bistveno manjšemu voznikovemu informacijskemu zaslonu. Celotno vozilo se oblikovno močno opira na Volkswagnov koncept ID.Aero, kot glavna tekmeca pa sta prepoznana Tesla Model 3 in Hyundai Ioniq 6.

Blaž Likovič
foto: VW

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button