AvtomobilizemNovice

Tesla znova pod plazom obtožb, tokrat na evropskih tleh

Ali so prebarvali strukturne razpoke na Model 3?

Komaj nekaj mesecev je minilo od vpoklica 130.000 primerkov Tesle Model Y zaradi »težav« v multimedijskem vmesniku, v katerega je amaterski računalničar vdrl s pomočjo doma narejene naprave, že so na obzorju nove težave. Rutinska menjava pnevmatik Tesle Model 3 se je sprevrgla v sodno bitko.

Ne zaradi pnevmatik samih, temveč zaradi napak odkritih pri tej redni servisni storitvi. Kot poroča nemški časnik Bild, je bavarski lastnik ob menjavi pnevmatik odkril prebarvane strukturne razpoke na svojem Model 3, ki so za tako malo rabljeno vozilo sila nenavadne. Gre zgolj za posamično napako v proizvodnji ali kaj veliko večjega? Poškodbe so namreč tako velike, da vozilo ne izpolnjuje zahtev nemške TÜV varnostne inšpekcije in tako ne sme biti registrirano.

Okrajno sodišče v Münchnu pa ne presoja zgolj o tem. V odprtih primerih imajo zaveden tudi primer, ko lastnik Tesle dotično znamko obtožuje za poškodbe električnega priključka in praske pri proizvodnji vozila. Američani se branijo, da gre za kozmetične napake, kar pa je nadaljnja preiskava vozila ovrgla. Tudi v tem primeru so poškodbe veliko večje in vozilo tako ne izpolnjuje varnostnih zahtev. So se Nemci zarotili proti Tesli ali so pri tej znamki sila površni pri sestavljanju vozil?

Blaž Likovič
foto: Tesla

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button