AvtomobilizemNovice

Tesla Model Y izgubila volan med vožnjo

Kljub praktično novemu vozilu je servis sprva poslal račun za popravilo.

Zamislite si, da se vozite po odprti avtocesti nekje med osrčjem države in vašo najljubšo smerjo neba. Kar naenkrat pa vam v rokah ostane volanski obroč! K sreči bi se 99 odstotkov na tem mestu prebudilo iz nočne more, medtem ko jo je neimenovani Američan doživel – dobesedno.

V komaj teden dni stari Tesli Y se mu je na obvoznici v New Jerseyju dogodilo prav to. Kar naenkrat je volanski obroč električnega vozila odpadel in obvisel na šopu kablov, ki povezujejo komande na volanu z računalnikom vozila. K sreči je voznik vozilo dokaj varno zaustavil na odstavnem pasu in nemudoma poklical policijo. Po koncu intervencije so vozilo odvlekli v najbližji Teslin servisni center, kjer pa se je situacija še bolj zapletla. Lastniku so namreč prav hitro poslali račun v vrednosti približno 100 evrov, kolikor so zahtevali za popravilo odpadlega volana.

Servisni center je nato zahtevek za plačilo sicer kmalu umaknil, vendar se nesrečni lastnik ni dal prepričati. Želel je uveljaviti garancijski zahtevek in zamenjati vozilo z novim, kar pa so mu pri Tesli zavrnili, češ da so teden dni dolgo obdobje brezplačnega vračila vozila ukinili v letu 2020. Po nekaj interakcijah lastnika in Tesle se je prodajno-servisni center opravičil in vozniku ponudil dve možnosti – ali obdrži obstoječe popravljeno vozilo z garancijo ali pa ga zamenja za novo.

Morda se zdi Tesla kot nekakšen sinonim za slabo kvaliteto glede na število ne najbolj vsakodnevnih napak, vendar so se v nedavni zgodovini že vrstili tovarniški vpoklici številčnih serij vozil nam bolj vsakdanjih znamk zaradi napak pri sestavljanju volanskega mehanizma oziroma elektronike.

Blaž Likovič
foto: Tesla Y

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button