AvtomobilizemNovice

Tehnološka prenova Seata Leon

Novo modelno leto prinaša izboljšane pogonske sklope in prvič napredne matrične žaromete.

Prenovi Volkswagnovega prvaka Golfa, sledi tudi pomladitev sorodnega temperamentnega španca. Seat Leon v drugo življanjsko obdobje vstopa s pomembnimi tehnološkimi pridobitvami, s katerimi bo ohranil stik s konkurenco. Pod pokrovom kombilimuzinske in Sportstourer karavanske različice bodo delovali novi motorji, v notranjosti pa bodo lastniki navdušeni nad naprednejšimi sistemi.

Ponudba motorjev prenovljenega Leona je zdaj bogatejša in pokriva štiri različne tehnologije delovanja – TSI bencinske motorje, blage hibride eTSI, TDI dizelske in eHybrid priključno-hibridne sklope. Celotno paleto zgolj štirivaljnih motorjev bo otvoril 1.5 TSI s 85 kW (115 KM) v povezavi s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Sledita 48-voltna blaga hibrida z enakim osnovnom agregatom s 85 kW (115 KM ) ali 110 kW (150 KM) in sedemstopenjskim DSG samodejnim menjalnikom.

Vrhunec posodobitev je nova generacija eHybrid priključnega hibrida, ki 1,5-litrski motor združuje z elektromotorjem s 85 kW (115 KM) in litij-ionsko baterijo s kapaciteto 19,7 kWh. Sistemska moč znaša 150 kW (204 KM) in 350 Nm navora, električni doseg pa je odmerjen pri 100 kilometrih. Izčrpano baterijo je mogoče napolniti preko izmeničnega priklopa z močjo 11 kW ali hitrega 50-kilovatnega enosmernega toka.

Tehnološke izboljšave se nanašajo tudi na zunanjost z opcijskimi matričnimi LED žarometi, ki so prvič ponujeni pri Seatovih kombilimuzinah. V notranjosti je digitalizacija v ospredju z izboljšanim vmesnikom vključenim v 10,25-palčnem digitalnem kokpitu in osrednjem infozabavnem sistemu z zaslonom na dotik premera 10,4 ali 12,9 palcev z retro osvetljenimi drsniki. Možnost brezžičnega hitrega polnjenja do 15 W s hladilno tehnologijo zadovoljuje potrebe mobilnih pametnih naprav. Prenovljeni Leon bo proizvodnjo v Seatovem obratu v Martorellu v Barceloni nastopil že ta mesec.

Žiga Kolman
foto: Seat

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button