AvtomobilizemNovice

Tehnološka in stilska prenova Lexusa ES

Lexus ES v drugo polovico leta 2022 vstopa s svežnjem posodobitev.

Prestižna japonska znamka je predstavila celovit paket prenove za limuzinskega ES, ki bo z modelnim letom 2023, še bolj konkurenčen BMW-ju serije 5. Največ sprememb se pozna na področju tehnologije in nivojev opreme.

Če se najprej dotaknemo slednjega, nas bo navdušila nova F Sport Design oprema, ki prinaša črno obarvano sprednji masko in zračnike, značilne F Sport embleme, črna 19-palčna aluminijasta platišča ter izbiro desetih karoserijskih barv. Kljub temu, da bo športna zunanjost hitro padla v oko, se največje spremembe skrivajo v notranjosti, natančneje v operacijskem sistemu.

Ta je po prenovi občutno hitrejši in bolj intuitiven, navigacijski sistem sodeluje z informacijami iz oblaka, storitvi Apple CarPlay ter Android Auto sta povezljivi brezžično, izboljšano je glasovno upravljanje. Še vedno ga aktiviramo s »Hey Lexus«, a sedaj lahko poleg klicev in avdio sistema, nastavlja tudi klimatsko napravo ter podobno, hkrati razume že 19 evropskih jezikov.

Z izboljšano podatkovno komunikacijo lahko Lexus e-Care spremlja stanje avtomobila in deli podatke s trgovci, kar omogoča hitrejšo pomoč v primeru servisiranj ter vzdrževanja. Lastniki posodobljenih ES-ov bodo lahko preko Lexus Link mobilne aplikacije upravljali določene funkcije, kot je zaklepanje in odklepanje vrat, vklop luči ter nastavitev klimatizacije. Med ostalimi novosti je še preurejena sredinska konzola z dvema nosilcema za pijačo, brezžično polnilno ploščo in USB-A ter USB-C priklopom.

Koliko bo prenova vplivala na ceno ES še ni znano, trenutno je za model 300h pri nas potrebno odšteti najmanj 58.100 evrov. Proizvodnja osvežene različice se prične letos avgusta, prvi primerki bodo dostavljeni v oktobru.

Žiga Kolman
foto: Lexus

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button