AvtomobilizemNovice

Takšna bo Aston Martin Valhalla!

VIDEO: Tudi Britanci so razkrili bodoči športni model, ki je pripravljen serijsko proizvodnjo!

Ko smo nazadnje videli Aston Martinov model Valhalla je bil ta še »dinamični koncept«, tokrat pa so Britanci preskočili nekaj dražilnih korakov in nam v spodnjem videu dodobra razkrili praktično serijsko različico. Ta naj bi imela pod motornim pokrovom nameščen AMG-jev štirilitrski agregat, ki ga lahko vidite in slišite pri Mercedes-AMG GT Black Series.

 

V osnovi naj bi bila Valhalla nekoliko okrnjena izvedba modela Valkyrie, na videu spodaj pa vidimo, da je precej drugačna. Ravno tako je bilo zamišljeno, da bo srce tvoril V6, vendar so se vsled Euro 7 standarda odločili za osemvaljnik. V uredništvu se pri tem vsekakor ne pritožujemo. Menjalnik bo devetstopenjski samodejni, vendar brez vzvratne prestave. To ne predstavlja težave, saj za vzvratno vožnjo poskrbita dva elektromotorja, ki normalno asistirata bencinskemu agregatu. Glede na podatek, da naj bi na zgolj električni pogon opravili le 15 kilometrov, je vgrajena baterija relativno majhna. Ko je sta bencinski in električni tank polna vas bo Valhalla do stotice izstrelila v dveh sekundah in pol. Ni slabo kajne? Razen za obrazne mišice, ki nenadzorovano tvorijo grimase ob takšnih pospeških …

Menda bodo prvi primerki proizvodnjo zapustili prihodnje leto, lastniške ključe pa dobite po nakazanih 675 tisočakih brez vključenih davkov.

Blaž Likovič
foto: Aston Martin

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button