AvtomobilizemNovice

Tako si Novtec predstavlja novega McLarna 765LT

Si želite še bolj divjega McLarna 765LT z 855 KM in manj udobnim vzmetenjem?

Že standardnemu McLarnu 765LT ne primanjkuje zmogljivosti, hitrosti in natančne vozne dinamike. Marsikdo ga je po preizkušnji opisal kot zastrašujoče hitro štirikolesno zver, predstavljajte si potem kakšen je rezultat, ko ga v roke vzame znani predelovalec Novitec. Njihova izvedenka premore vratolomnih 629 kW (855 KM).

Morda se komu tu še ne zdi tako ogromno, vendar je potrebno v zakup vzeti lahkotno maso 1.350 kilogramov. Pri Novitecu so takšno moč dosegli z novo nadzorno enoto motorja in novim Inconel športnim izpušnim sistemom, ki 4-litrskemu twin-turbo V8 motorju narekujeta, proizvodnjo 90 KM več ter maksimalnih 898 Nm navora. 765LT se po predelavi do sotice izstreli v 2,5 sekundah, pospešek do 200 km/h mine v težko razumnih 6,5 sekundah, najvišja hitrost presega 330 km/h.

Drugod najdemo še svež komplet vzmeti, ki podvozje znižajo za dodatna 2 milimetra in dodatne aerodinamične izboljšave iz ogljikovih vlaken, v obliki zračnih odprtin sprednjega pokrova, strešnega zračnika ter obrob žarometov. Nova so kovana Vossen platišča, ponujena v 72 različnih barvah. Po željah lastnikov 765LT lahko svoj unikaten pečat v obliki alkantara ali usnjenega oblazinjenja pustijo tudi v notranjosti.

Žiga Kolman
foto: Novitec

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button