AvtomobilizemNovice

Tak bo ambient Aston Martin Valhalle!

VIDEO: Notranjost po meri športnih puristov!

Razvoj Aston Martin Valhalle poteka s polno paro in nekaj več o notranjosti vozila smo izvedeli v spodnjem videoposnetku, v katerem oblikovalski direktor znamke Miles Nurnberger razgrne nedrja kabine bodočega superšportnika in pri tem na kratko pojasni ozadje pristopa izdelave.

Ambient vozila je pričakovano podrejen vozniku in njegovemu položaju med priganjanjem hibridnega twin-turbo V8 agregata. Da bi temu res bilo tako, so pri Aston Martinu sestavili maketo notranjosti Valhalle in vanjo posedli četico izkušenih dirkačev ter prisluhnili njihovim komentarjem. Bodoči cestni dirkalnik bo prvenstveno namenjen avtomobilskim sladokuscem z željo po hitrih časih na stezi, zato bodočih kupcev ne gre razočarati.

Valhalla v notranjosti ohranja stvari preproste. Voznik bo vihtel volan zaobljene pravokotne oblike izza katerega bo nameščen širok digitalni zaslon. T. i. lebdeča sredinska konzola ima gumb za zagon in preklopno stikalo. Za kaj več podrobnosti bomo morali počakati, vseeno pa razvoj v letu 2019 predstavljene študije s tovarniško oznako AM-RB 003 poteka po načrtih, kar pomeni da bo Valhalla na cesto zapeljala v letu 2024. Izdelali bodo le 500 primerkov od katerih je vsaka ovrednotena na vsaj milijon evrov.

Pogon je hibridni in ga tvorijo štirilitrski twin-turbo V8 agregat ter dva elektromotorja – vsak na svoji osi. Sistemska moč naj bi znašala nekaj manj kot 1.000 KM in prav toliko Nm navora, kar naj bi Valhalo katapultiralo do kilometrske stotice v dveh sekundah in pol. Končna hitrost? Britanci omenjajo 350 km/h in samozavestno napovedujejo naskok na prvo mesto v Zelenem peklu. Tam žezlo trenutno med kolesi drži Porsche GT2 RS s časom 6:43, medtem ko naj bi Valhalla z Nürburgringom opravila v šestih minutah in pol.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button