AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Sveže oblikovne skice prihajajočega Smarta #3

Prerojena znamka Smart bo kmalu bogatejša za drugega novega križanca.

Bliža se premiera drugega modela v prerojeni električni ponudbi znamke Smart, zato dražijo z novimi fotografijami dizajnerskih skic. Kot pri prvem modelu #1, gre tudi pri drugem večjem križancu za delo Mercedesove globalne oblikovalske skupine, ki je začrtala športne in dinamične linije.

Novi Smart #3 predstavlja oblikovno evolucijo modela #1 s poudarkom na kupejevskimi potezami, z gladkimi strešnimi linijami, elegantnim zaključkom zadnjega stebrička, dodatno ga popestri vzdolžna LED osvetlitev na obeh koncih. S predvideno dolžino 4,4 metra, širino 1,8 metra in višino 1,6 metra, se bo po merah uvršal v močno zastopan C-segment SUV-jev, obenem bo postal največji Smartov avtomobil do sedaj, ki bo lahko konkuriral naslednji električno gnani generaciji Minija Countryman.

Večina tehnologije bo prenesena iz manjšega brata, tako lahko pričakujemo podoben notranji ambient z 9,2-palčnimi digitalnimi merilniki in 12,8-palčnim osrednjim zaslonom na dotik. Enako velja za pogonsko paleto, kjer bosta verjetno na voljo dva sklopa z enim elektromotorjem, ki bo poganjal zadnji kolesi. Pri Smartu #1 je moč odmerjena pri 156 in 272 KM, najvišjo stopničko pa predstavlja nabrušena Brabus izvedenka z dvema elektromotorjema in 428 KM. Uradno razkritje novega Smarta #3, pospremljeno z vsemi pričakovanimi tehničnimi podatki, se bo odvilo na šanghajskem avtomobilskem salonu 18. aprila letos.

Žiga Kolman
foto: Smart

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button