AvtomobilizemNovice

Svetovna premiera: nova Opel Frontera

Najnovejši Oplov kompaktni SUV bo na voljo z električnim ali hibridnim pogonom.

O Oplovi novi modelni pridobitvi, prerojeni Fronteri, smo nekaj zapisali že ob uradnem razkritju mesec dni nazaj, zdaj je novi kompaktni SUV doživel svetovno premiero v Istanbulu. Veliko razkritje robustno oblikovanega novinca z napredno tehnologijo, so pospremili s podrobnejšimk podatki in cenami. Pomembna novost bo Oplovo ponudbo obogatila ob praznovanju 125. obletnice delovanja podjetja.

Na dogodku, ki ga je vodil Oplov izvršni direktor Florian Huettl, sta bili predstavljeni vsestranskost in dostopnost nove Frontere. Cenovno konkurenčna, popolnoma električna Frontera Electric bo prodajno pot nastopila s ceno približno 29 tisoč evrov, medtem ko je hibridna različica na voljo že za približno 24 tisočakov in je tako privlačna izbira za širok krog kupcev.

Eden najpembnejših vidikov nove Frontere je prilagodljivost, saj ga je mogoče konfigurirati s petimi ali sedmimi sedeži, kar ustreza različnim potrebam, pa naj gre za prevoz ekipe, prijateljev ali celotne družine. Oblikovanje SUV-ja zaznamujejo izraziti kolesni loki, markanten emblem Blitz in sodobna notranjost z novo oblikovanim volanom in dvema 10-palčnima širokima zaslonoma. Praktični vidik zastopajo različne funkcije, kot so sedeži Intelli-Seats za večje udobje, ravnodušen prtljažnik s 450-litri prostornine (razširljiv do 1.600 litrov), opcijske strešne sani z nosilnostjo 240 kilogramov in strešni šotor za pustolovščine na prostem.

Opel za Frontero ponuja dve možnosti pogona: hibridno različico z 48-voltno tehnologijo ali popolnoma električno različico. Blago-hibridni model združuje 1,2-litrski turbobencinski motor s 74 kW (100 KM) z elektromotorjem z 21 kW (28 KM) in elektrificiranim šeststopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalniklm, kar omogoča manjšo porabo goriva ter manjše emisije. Frontera Hybrid bo na voljo tudi z nekoliko močnejšim motorjem s 100 kW (136 KM). Električno gnana Frontera se ponaša z dosegom več kot 300 kilometrov (merjenje WLPT) z enim polnjenjem, pri različici z dolgim dosegom pa se domet podaljša na približno 400 kilometrov. Na natančnejše podatke o električnih izvedenkah bo potrebno še nekoliko počakati.

Dva modela, Frontera in Frontera GS, kupcem ponujata jasno izbiro z bogato serijsko opremo ter opcijskimi paketi za dodatno prilagajanje. Športno obarvana izvedenka GS bo standardno opremljena z velikim multimedijskim zaslonom na dotik z navigacijo in vzvratno kamero. Opel želi poenostaviti postopek nakupa z možnostjo digitalnega naročanja, ki kupcem omogoča spletni nakup modela Frontera prek poenostavljenega vmesnika.

Nova Opel Frontera pooseblja zavezanost znamke k inovativnosti, praktičnosti in dostopni mobilnosti. S svojo vsestransko obliko, sodobnimi pogonskimi sklopi in intuitivnim postopkom naročanja, Frontera postavlja nove standarde v segmentu kompaktnih SUV-jev in privabla širok krog kupcev.

Žiga Kolman
foto: Opel

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button