AvtomobilizemNovice

Suzukijevi načrti za prihodnost ne bodo pozabili na Jimnyja

Suzuki predstavlja strategijo rasti in elektrifikacije do leta 2030, ki bo delovala pod novim geslom »izdelki z dodano vrednostjo«, pri čemer se bodo še bolj osredotočili na kupce, in sicer pod načelom proizvodnje Sho-Sho-Kei-Tan-Bi (manjše, lažje, krajše, lepše), s poudarkom na prilagodljivost, agilnost ter izzivalnost.

Z načrti FY2030 bo Suzuki prispeval k uresničitvi ogljično nevtralne družbe in gospodarski rasti držav v vzponu, kot so Indija, Zveza držav Jugovzhodne Azije ter Afrika, pri čemer bodo v središču glavne poslovne regije – Japonska, Indija in Evropa. Na podlagi nekaterih ciljnih datumov določenih s strani držav, bodo na domačih tleh in na stari celini ogljično nevtralnost dosegli do leta 2050, v Indiji pa do leta 2070.

Na japonskem se bodo načrtov lotili z izdelavo novih manjših baterijsko-električnih komercialnih vozil, vključno s križanci in kompaktnimi osebnimi avtomobili, do leta 2030 bodo predstavili šest novih modelov. Ponudbo bodo povečali še z novimi hibridnimi vozili, ki bodo poleg povsem električnih izpolnjevali potrebe širše publike. V Evropi nameravajo svojo paleto do leta 2024 okrepili s petimi novimi električnimi modeli v segmentu B in v razredu SUV-jev. Med njimi bo tudi električno gnani Jimny, ki se je kot osebni avtomobil zaradi okoljskih predpisov poslovil pred dvema letoma.

Na njegov prihod namiguje fotografija petih novih modelov namenjenih v Evropo. Čeprav šen nič ji uradno, kaj hitro prepoznamo značilno škatlasto silhueto, osvetljeno masko in sodobno interpretacijo okroglih žarometov. Nekoliko pred premiero električnega Jimnyja bo pripeljala hibridna različica s sklopom iz Vitare. Slednji model se bo prav tako prelevil v električarja v slogu koncepta EVX, s 60 kWh baterijo in 550 kilometri dosega.

Suzukijevi električni načrti poleg avtomobilov in spremenjenega načina proizvodnje vključujejo tudi motocikle, namreč leta 2024 bodo razkrili prvi električni dvokolesnik, ki bo izpolnjeval potrebe za vsakodnevno vožnjo po opravkih. Do konca desetletja bodo predstavili osem novih motociklov, od tega jih bo 25-odstotkov baterijsko-električnih, pri večjih in zmogljivejših prostočasnih motociklih razmišljajo o uvedbi ogljično nevtralnih goriv.

Žiga Kolman
foto: Suzuki

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button