AvtomobilizemNovice

Suzuki: SX4 S-Cross je mrtev. Dolgo živel S-Cross

VIDEO: Pozdravite robustno oblikovanega japonskega mini SUV-ja.

Križanja znamk in modelov so v avtomobilski industriji že kar stalnica sodobnega poslovanja in v morju mini športnih terencev se tokovi mešajo precej intenzivno. Suzuki je svojega SX4 S-Crossa v svet poslal v letu 2006, na določenih evropskih tržiščih tudi pod imenom Fiat Sedici, povsem nova generacija samuraja pa prihaja brez SX4 predpone.

Prodajna statistika je zgovorna in priča, da SX4 S-Cross ni bil med najbolj zaželenimi v svojem segmentu, zato so morali inženirji v deželi vzhajajočega sonca ukrepati. Kot vidimo, je novi S-Cross bolj dorasel svojemu 4×4 poslanstvu. Izdelovali ga bodo v sosednji Madžarski, prihaja pa s »klavirsko« masko vključujoč tritočkovne LED žaromete, ki močno pripomorejo k uglajenemu sodobnemu videzu. Precej sprememb je doživel tudi zadek s širšimi in jasnimi svetili, ki jih dopolnjuje privzdignjen zadnji odbijač. Vse z namenom poudarka terenskega pedigreja, a kljub temu je S-Cross vseeno le urbani križanec. Čeprav Suzuki trdi, da gre za povsem novo vozilo, njegove nespremenjene dimenzije glede na aktualni SX4 S-Cross model nakazujejo na močan »facelift«.

V notranjosti je arhitektura poznana iz novejših Suzukijevih štirikolesnikov, med vidnejše spremembe pa lahko uvrstimo 9-palčni osrednji multimedijski zaslon.

Pod motornim pokrovom bo nameščen zgolj 1,4-litrski prisilno polnjeni bencinski agregat z 48-voltno tehnologijo blagega hibrida. Pogon zmore 95 kW (129 KM) in 235 Nm navora, kar klenega samuraja do stotice požene v devetih sekundah in pol. v primeru izbire Allgrip štirikolesnega pogona se čas poveča za slabo sekundo. Menjalnika, tako ročni kot opcijski samodejni, imata oba šest prestav.

Na večjih evropskih tržiščih bo S-Cross na voljo že v času Božiča, pri nas ga lahko pričakujemo kmalu po silvestrovanju. Veliko več o opremljenosti in tehniki pa si že lahko preberete na uradni slovenski Suzukijevi spletni strani TUKAJ.

Blaž Likovič
foto: 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button