AvtomobilizemNovice

Suzuki predstavlja novega malčka Swift

Swift še naprej ostaja dinamičen mali avtomobil, vendar z novim motorjem in sodobnejšo tehnologijo.

Suzuki je pred dvema mesecema s predstavitvijo skoraj končanega koncepta, napovedal novega Swifta, katerega so sedaj tudi uradno razkrili. Japonski mestni malček v novi podobi bo svojo prodajno pot začel že 13. decembra. Prenovljenega Swifta opredeljuje koncept “Energetic & Light” in predstavlja učinkovito kompaktno vozilo, ki vsakodnevno potovanje spremeni v prijetno izkušnjo. Gradi na uveljavljeni zasnovi in voznih lastnostih svojih predhodnikov, okrepljen pa je z večjo varnostjo, boljšim udobjem in povezljivostjo.

Zunanja zasnova ohranja prepoznavnost značilnih potez, saj zajema okroglo obliko, ki zajema celotno vozilo in ustvarja moderen pridih. Povsem nova je sprednja maska s črno mreži in kromiranim spodnjim delom, za osvetljevanje ceste pa skrbijo luči z LED tehnologijo. Notranjost spodbuja občutek enotnosti med voznikom in avtomobilom, saj brezhibno povezuje instrumentno ploščo in obloge vrat. Sredino armaturne plošče zastopa 9-palčni zaslon na dotik s podporo storitev Apple CarPlay in Android Auto. Obogatena paleta karoserijskih barv vključuje 13 vzorcev v 9 barvah, z dvema novima odtenkoma Frontier Blue Pearl Metallic in Cool Yellow Metallic.

Swift se pod motornim pokrovom ponaša z novo razvitim 1,2-litrskim trivaljnim bencinskim motorjem, podprtim z 12-voltno blago-hibridno tehnologijo, v povezavi z brestopenjskim CVT ali petstopenjskim ročnim menjalnikom. Učinkovitejši pogonski sklop odlično sodeluje z izboljšanimi aerodinamičnimi lastnostmi, zavoljo novih stranskih krilc in optimiziranim sprednjim delim, ki zračni upor v primerjavi s prejšnjim modelom zmanjšajo za 4,6 odstotka. Razširjena uporaba visoko nateznih jeklenih plošč in strukturnih lepil prispeva k boljši togosti, kar posledično prinaša boljše vozne lastnosti ter udobje na cesti.

Izredno pomembno področje varnosti je okrepljeno z naprednimi novimi tehnologijami, kot so pomoč pri zaviranju z dvema senzorjema, prilagodljivi tempomat, pomoč pri ohranjanju voznega pasu, samodejno prilagajanje snopa svetlobe in revolucionarni sistem za nadzor voznika, ki s pomočjo kamer zazna zaspanost ali nepozornost voznika. Kompaktna in uporabniku prijazna zasnova se razteza tudi na postavitev voznikovega sedeža, ki zagotavlja naravno držo za enostavno uporabo notranjih elementov. Novi Swift je pripravljen za nastop na mednarodnih trgih in predstavlja Suzukijevo zavezanost segmentu kompaktnih kombilimuzin.

Žiga Kolman
foto: Suzuki

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button