AvtomobilizemNovice

Suzuki je v Indiji proizvedel več kot 30 milijonov vozil

Japonci so v Indiji odpirali penine in slavili proizvodni mejnik.

Suzukijeva avtomobilska proizvodnja v Indiji sega v december 1983 s prvim modelom Maruti 800, ki so ga izdelovali v podjetju Maruti Udyog. Danes proizvodnja poteka v tovarnah Gurgaon in Manesar pod okriljem družbe Maruti Suzuki ter v tovarni Gujarat v istoimenski podružnici. V treh proizvodnih obratih trenutno nastaja 16 modelov, vključno s kompaktnimi avtomobili, kot so WagonR, Swift in Baleno, ter SUV-ji, kot sta Brezza (Vitara) in Fronx.

Kljub temu, da trenutna letna proizvodnja vozil znaša 2,25 milijona in so nedavno prečili mejnik 30 milijonov vseh sestavljenih vozil, se japonsko-indijska naveza ne bo ustavila. Prihodnje leto bodo odprli novo tovarno v Kharkhodi, v letu 2028 pa bodo širili proizvodnjo v podružnici Gujarat, zato so ambicije visoke.

Suzuki je tako v 40-ih letih prečil mejnik 30 milijonov vozil, kar je hitreje kot na domačih tleh, kjer so za to potrebovali več kot 55 let. To vse priča o zajetnosti države z največ prebivalci, kjer so majhni in praktični Suzukiji vsekakor zanimivi za nakup.

Blaž Likovič
foto: Suzuki

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button