AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Subaru Sport Mobility koncept: upanje za vrnitev v svet relija ostaja

Koncept športnega kupeja kaže prihodnost dinamičnih Subarujev.

Subaru je na japonski sejem mobilnosti med številnimi avtomobili pripeljali tudi izredno zanimiv koncept športnega kupeja, ki odraža znamenit užitek vožnje njihovih predhodnih modelov za dobo elektrifikacije. V celoti pooseblja učinkovito vožnjo v vseh razmerah in okolji, kot so bili tega sposobni prejšnji stroji, s katerimi so nastopali tudi na svetovnih relijih. Kot kaže, Subaru s konceptom Sport Mobility še ni obupal nad športnimi avtomobili.

Osnovni okvir temelji na konceptu voznika v središču, ki po želji upravlja vsa štiri kolesa. Vozilo je zasnovano tako, da ob nizkem položaju sedenja vozniku zagotavlja odlično vidljivost in zaupanje, kar omogoča prijetno vožnjo z mirno vestjo. Kakšne so podrobnosti električnega pogona ne razkrivajo, znano je le dejstvo, da koncept tako kot preostali pristni serijski Subaruji ohranja štirikolesni pogon.

Na področju oblikovanja so s Sport Mobility konceptom storili velik korak naprej. Karoserija je zasnovana tako, do so površine in karakterne linije čim manjše, kar ustvari čisto tridimenzionalno obliko, ki lepo reže skozi zrak. Previsa na obeh koncih sta zelo kratka, kabina je precej nizka, postavni kolesni loki in aerodinamična platišča ustvarijo nastopaško prezenco. Kljub kupejevski liniji se ponaša z nekoliko višjo oddaljenostjo od tal, kar bo pripomoglo k večstranski uporabnosti. Subarujeva vrnitev v Svetovno prvenstvo v reliju že nekaj časa kroži v avtomobilskem svetu in čeprav športni koncept tega verjetno ne potrjuje, je obetavno njihovo razmišljanje o tovrstnih vozilih.

Žiga Kolman
foto: Subaru

Povezani članki

En komentar

  1. Za razliko od honde in mitsubishija, ki želita nehati proizvajati avtomobile, subaruji vsaj izgledajo všečno

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button