AvtomobilizemNovice

Strupena Hyundai Kona N skoraj pred vrati

V prihajajočih tednih bo pregrinjala odvrgla nova vroča Hyundai Kona N.

Hyundai je pred spomladanskim razkritjem objavil nov set dražilnih fotografij strupene Kone N. Ob vstopu na evropski trg bo v rastočem razredu kompaktnih križancev obdana z mnogimi konkurenti, kot so Volkswagen T-Roc R, Audi SQ2 in BMW X2 M35i. Sveže uradne fotografije ponujajo najboljši vpogled v končno oblikovanje Kone N do sedaj.

Kot vsi ostali Hyundaijevi športni N produkti, je tudi Kona prejela agresivnejše odbijače, preoblikovano masko in globlja stranska pragova. Zadaj najdemo nov difuzor, dve izpušni cevi in strešno krilce dopolnjeno z zaščitno trikotno zavorno lučjo. Celoten avtomobil zaradi športnega vzmetenja sedi nižje tlom, za novimi lahkimi platišči se skriva komplet večjih zavor. Seveda se izboljšave skrivajo tudi pod zunanjostjo, kjer za boljšo dinamiko poskrbi diferencial z delno zaporo, »launch control« sistem za pospeševanje in oprijemljive Pirelli pnevmatike. V notranjosti pričakujemo podobno situacijo kot pri sorodnem i30 N, objemajoča športna sedeža spredaj, športen volan in aluminijaste stopalke.

Hyundai je že pred časom uradno potrdil, da bo pod motornim pokrovom Kone N nameščen poznan 2-litrski turbinsko podprt štirivaljni bencinar. Povezan bo izključno z osemstopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom, ročnega menjalnika kot pri i30 N žal ne bo. Številke zmogljivosti še niso objavljene, ker pa si pogonski sklop deli z i30 N bi morala Kona N v standardni obliko ponuditi najmanj 250 KM, z dodatkom paketa N Performance pa vsaj 275 KM in 353 Nm navora.

Zbirka vročih Hyundaijev z oznako N je bila pred kratkim razširjena z novim i20 N, skupaj s Kono bodo tako ponujali svežo konkurenco v popularnih B in C segmentih.

Žiga Kolman
foto: Hyundai

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button