AvtomobilizemNovice

SSC z dvema novima Tuatarama

Obe z agresivno aerodinamiko, a druga še z večjo močjo.

SSC je napovedal dve novi izpeljanki hiperšpotnika Tuatara, s še večjo usmerjenostjo za uporabo na dirkaških stezah in povečano zmogljivostjo, kajti 1.750 konjev kot kaže ni dovolj.

Oglejmo si torej dva nova člana Striker in Aggressor, ki ju opisujejo takole: »predstavljata dodatke in nadgradnje, ki posamezne elemente Tuatare povzdigujejo hiperšportno genezo, omejene le z domišljijo kupca.« Prvi bo Striker, ki spada v proizvodno število stotih Tuatar in je nekakšna aerodinamično izpiljena izvedenka. Prejme namreč poglobljen sprednji odbijač, nov zadnji difuzor, razna zakrilca in ogromen zadnji spojler.

Rezultat je trikratno izboljšanje potiska k tlom, tako v vozišče Tuataro Striker pri hitrosti 257 km/h potiska dodatnih 500 kilogramov. Sredinsko nameščen prisilno polnjen V8 motor še vedno proizvaja standardnih 1.750 KM. Če to ni dovolj, obstaja drugi model Aggressor, ki pa zaradi nadgradenj ni cestno legalen. Deležen je enakega aerodinamičnega paketa, poleg pa so moč pogonskega agregata navili na neverjetnih 2.200 KM.

Tuatar Aggressor nameravajo izdelati 10 in ne spadajo v prvotno serijo vozil. Oba divja hiperšportnika se pohvalita tudi z dirkaško inspirirano notranjostjo z mnogo ogljikovih vlaken, alkantare, večtočkovnimi pasovi in še in še. Za razliko od Strikerja, lahko Aggressorja po željah kupca oblečejo v unikatne dirkaške poslikave. Po besedah SSC, pri oblikovanju Aggressorjev praktično ni meja.

Žiga Kolman
foto: SSC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button