AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Sprememba v vodstvu Toyota Adrie

Kensuka Tsuchiyo bo po petih letih zamenjal Yosuke Arai.

Čez nekaj tednov bo svoje petletno službovanje v Sloveniji končal Kensuke Tsuchiya, predsednik družbe Toyota Adria. Tsuchiya-San je s svojim mladostnim žarom in dinamiko v poslovanje in delovanje podjetja vnesel precej zanimivih novosti. Kljub temu, da je kar dve leti njegovega mandata zaznamovala pandemija COVID-19, je Toyota Adria v času njegovega predsednikovanja zabeležila številne poslovne uspehe, med katerimi velja vsekakor izpostaviti občutno povečanje tržnega deleža na slovenskem trgu.

Ob tem se je ves čas zavzemal za številne družbeno odgovorne projekte, med katerimi velja omeniti sodelovanje z Univerzo v Ljubljani, Rehabilitacijskim centrom Soča in Univerzo Fujita na Japonskem. V sklopu pobude Start Your Impossible je podpiral in vsakodnevno aktiviral sodelovanje s slovenskim olimpijskim in paralimpijskim komitejem. V tem času je Toyota postala tudi edina avtomobilska znamka v Sloveniji, ki ponuja testne vožnje z avtomobili, opremljenimi z ročico BDF, s katerimi lahko upravljajo in vozijo avto tudi invalidi. Aktivno je sodeloval pri akciji Heroji furajo v pižamah, s katero so mladino osveščali o pogubnih posledicah vožnje pod vplivom alkohola. Z Zavodom Sopotniki je sodeloval pri organizaciji prevozov starostnikov v ruralnih območjih ter jim z omogočanjem mobilnosti lajšal življenje, z Občino Kočevje je pričel s smelim projektom soustvarjanja storitev prevozov na zahtevo ToyotaGO in še mnogo več.

“Brez kančka dvoma lahko rečem, da sem v Sloveniji preživel najboljših pet let svojega življenja. Vaša dežela me je navdušila s številnih vidikov. Zaljubil sem se v vašo čudovito naravo, prevzela me je prijaznost ljudi. Seveda sem ponosen tudi na številne dosežke, ki smo jih s sodelavci uspešno realizirali. Kljub mnogim izzivom nam je uspelo povečati tržni delež in udejanjiti nekaj odmevnih družbeno-odgovornih projektov. Zelo sem ponosen tudi na dejstvo, da smo sploh prvič v tridesetletni zgodovini pred nekaj tedni osvojili naslov Slovenski avto leta,” je ob skorajšnjem slovesu povedal Kensuke Tsuchiya.

Nasledil ga bo šestinštiridesetletni Yosuke Arai, ki je v preteklosti vodil izpostavo družbe Toyota v Angoli, pred prihodom v Slovenijo pa je bil na Japonskem zadolžen za nove mobilnostne storitve in izdelke. Še preden se je pridružil družbi Toyota Tsusho je služboval v družbi Panasonic, nekaj let pa je vodil svojo agencijo za iskanje kadrov. “Glede na to, da sem v Slovenijo prispel šele pred dvema dnevoma, se moram še ogromno naučiti o vaši deželi. Slovenija s svojo majhnostjo in agilnostjo ljudi predstavlja fantastičen poligon za testiranje in uvajanje novih mobilnostnih storitev. Kot trg je zato kljub majhnosti ključen tako v evropskem kot tudi japonskem merilu,” je povedal prihajajoči novi predsednik družbe Toyota Adria.

Rudi Leskovec
foto: Toyota

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button