AvtomobilizemNovice

Sprememba: F1 varnostni avtomobil bo zagotovil Aston Martin

Dirkalnike v karavani F1 bo krotil Aston Martin Vantage.

Zdaj je tudi uradno, da se po 25 letih iz mesta varnostnega vozila F1 poslavlja Mercedes-Benz. Nasledil ga bo Aston Martin z modelom Vantage, ki pa ga poganja prav AMG-jev V8 agregat. Britanci se letos tudi uradno vračajo v karavano z lastno ekipo, v skladu z dogovorom pa so morali zagotoviti tudi dve uradni vozili za letošnjo sezono svetovnega prvenstva. Poleg varnostnega bodo tako zagotovili še medicinski avtomobil.

Pod motornim pokrovom Vantage se nahaja AMG-jev štirilitrski twin-turbo V8 agregat z oznako M177, ki zmore 353 KM in 685 Nm navora. Dovolj, da do kilometrske stotice pospeši v treh sekundah in pol. Ambient vozila je prilagojen spremljanju dogajanja na dirkaški stezi, ki bo prednostno potekalo preko dveh osrednjih zaslonov. Kot medicinsko vozilo za začetno posredovanje se je predstavil Aston Martin DBX, športni terenec s kar 550 KM in 700 Nm navora.

Obe vozili sta trenutno na za javnost zaprtih testiranjih v Bahrainu, kjer bo že prihajajoči vikend sledila njuna uradna predstavitev.

Blaž Likovič
foto: Aston Martin

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button