AvtomobilizemNovice

Športno okrasje za Toyoto RAV4

Toyotin uspešni SUV RAV4 je prejel GR Sport tretma.

Z vztrajnim širjenjem Toyotine ponudbe športnega oddelka Gazoo Racing, se dinamična preobleka prenaša na ostale modele v standardni paleti. Tako kot so GR Sport opremo prejeli Yaris, C-HR in Hilux, se jim sedaj pridružuje še športno obarvani RAV4, z unikatni oblikovnimi poudarki ter manj izprosnim vzmetenjem.

Spremembe na oblikovnem področju sicer niso obsežne, od povprečja bomo RAV4 GR Sport ločili po piano črno obarvanih obrobah kolesnih lokov in plastičnih površinah, agresivnejših obrobah meglenk ter nastrojenem sprednjem odbijaču. Športni RAV4 se pohvali še z mnogimi GR emblemi in v črnino odetimi 19-palčnimi platišči. S podobnim slogom nadaljujejo v notranjosti, kjer bosta sprednja potnika razvajala športna sedeža odeta v umetno usnje ali semiš, z GR logotipom vtisnjenim v naslone.

Standardna oprema vključuje 10,5-palčni osrednji informacijski zaslon na dotik, 12,3-palčne digitalne merilnike in asistenčno tehnologijo Toyota Safety Sense. Ker gre praktično le za stilsko športno preobrazbo, dinamično plat zastopajo le trše vzmeti in blažilniki, ki zmanjšajo neželeno nagibanje v zavoji, vozniku pa nudijo več nadzora za volanom.

GR Sport bo na voljo tako v kombinaciji s klasičnim hibridnim, kot priključno-hibridnim pogonom, vendar dodatne zmogljivosti ne gre pričakovati. Hibridnega RAV4 poganjata 2,5-litrski bencinski motor in manjši elektromotor s skupno močjo 163 kW (222 KM) in 221 Nm navora, kar v številkah pomeni pospešek do stotice v 8,4 sekundah in najvišjo hitrost 180 km/h. Občutno bolj poskočnega priključnega-hibrida s štirikolesnim pogonom poleg 2,5-litrskega bencinarja žene par elektromotorjev, skupaj ustvarijo 225 kW (306 KM), dovolj za doseg stotice v 6 sekundah. Prodaja različic RAV4 GR Sport naj bi na evropskih tleh stekla v zadnjem četrtletju letošnjega leta.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button