AvtomobilizemGospodarska vozilaNovice

Športni Gazoo tretma za Toyoto Hilux

Toyotin poltovornjak v leto 2022 vstopa v športni preobleki.

Toyotini uspehi na legendarni preizkušnji reli Dakar, so obrodili športno nastrojeno različico serijskega Hiluxa. Ime GR Sport prinaša veliko vizualnih športnih dodatkov, med drugim pa z novim izboljšanim vzmetenjem obljubljajo odlične vozne lastnosti.

Kot rečeno se bistvena sprememba v primerjavi s standardnim Hiluxom skriva pod površjem, kjer bomo našli na novo zastavljeno vzmetenje ter sveže blažilnike, ki bodo poskrbeli za hitrejšo absorpcijo razgibanega terena in z zmanjšanim pregrevanjem. Boljšo odzivnost krmiljena bodo obenem prinesle tudi trše vzmeti na sprednji osi. Čeprav se zdijo nadgradnje nagnjene k športnem neudobju, Toyota obljublja ravno obratno doživetje.

V slogu uspešne četrte generacije Hiluxa iz zgodnjih osemdesetih let prejšnjega stoletja, so vsi GR Sport modeli namesto s klasičnim logotipom, na sprednji maski okrašeni z velikim napisom TOYOTA. Toyotin mlačni »Raptor« sedi na novih 17-palčnih platiščih, zunanjost je odeta v črnino, kot tudi vsi ostali elementi, od maske do stranskih stopničk. V notranjosti športne smernice nadaljujejo športni sedeži, tepihi in zagonski gumb z GR logotipom, dodatno so mu namenili še aluminijaste stopalke in obvolanski prestavni ročici.

Pod motornim pokrovom Hiluxa GR Sport bo brnel izključno 2,8-litrski štirivaljni dizel, kot ga že dobro poznamo iz ostalih različic, ki proizvede 204 KM in 500 Nm navora. Povezan je s šeststopenjskim samodejni menjalnikom, ki moč pričakovano prenaša na vsa štiri kolesa. Kljub bolj prefinjenem vzmetenju GR Sport ohranja standardno nosilnost ene tone in 3,5-tonsko vlečno zmogljivost.

Najbolj uspešen poltovornjak na evropskem trgu je v novi generaciji bolj udoben in terensko zmogljiv od predhodnika, vendar še vedno ohranja klasično delovno sposobnost. Znameniti odpornosti in zanesljivosti so dodali kanček voznih lastnosti ikoničnih dirkalnikov relija Dakar, s čimer bodo navdušili številne nove kupce. Hilux GR Sport bo na trg zapeljal predvidoma letos poleti, nekoliko prej bodo znane tudi cene.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button