AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Spletna naročila za novega Mustangu so že v polnem teku

Ford je objavil, da lahko kupci v Evropi prvič naročijo model Ford Mustang Mach-E GT.

Mustang Mach-E GT, ki razvije več navora od vseh serijskih Fordovih cestnih vozil, kar jih je bilo kdaj na voljo v Evropi, potrebuje za pospešek od 0 do 100 km/h 3,7 sekunde in je Fordov evropski petsedežnik z najzmogljivejšim pospeškom doslej.

Dvojni motor, štirikolesni pogon, baterijsko električni pogonski sklop, napredno prilagodljivo vzmetenje MagneRide in zmogljiv zavorni sistem Brembo skupaj zagotavljajo odzivnost in okretnost športnega avtomobila. Mustang Mach-E GT prinaša tudi edinstveno umeritev pogonskega sklopa, ki v primerjavi z drugimi različicami Mustanga Mach-E s štirikolesnim pogonom zagotavlja porazdelitev večjega deleža navora zadnjima kolesoma, posebej razvite pnevmatike pa omogočajo prenos ekstremnega navora na podlago.

Dodatno novi vozni način Untamed Plus (neobrzdano plus) vozniku na dirkališču pomaga obvladati moč pogonskega sklopa in kar najbolj dosledno doseganje najboljših časov – za še bolj vznemirljivo vozno izkušnjo hkrati prilagaja nadzor oprijema in stabilnosti, če to dopuščajo predpisi in pogoji. Po meri prilagojena specifikacija vključuje športne sedeže Ford Performance, serijska 20-palčna platišča iz lahke zlitine, ekskluzivno Grabber modro ali Cyber oranžno barvo in unikatne oblikovne elemente karoserije – tako aerodinamično in zmogljivo oblikovanje vrhunskega športnega terenca še bolj izstopa in obenem ohranja nezgrešljive značilne poteze najbolje prodajanega športnega avtomobila na svetu.

Mustang Mach-E GT je serijsko opremljen z baterijo za podaljšan doseg s kapaciteto 88 kWh (uporabno), ki kljub zmogljivosti avtomobilskim navdušencem med posameznimi polnjenji omogoča brezskrbno povsem električno vožnjo z dosegom do 500 km po WLTP. Polnjenje z močjo do 150 kW lahko v približno 10 minutah doseg v povprečju podaljša za 99 km, za polnjenje z 10 na 80 odstotkov kapacitete baterije pa zadošča približno 45 minut.

Uvedba Mustanga Mach-E je bila velik korak na naši poti, da do sredine leta 2026 ponudimo le popolnoma električna ali priključno hibridna osebna vozila z ničelnimi emisijami. Ta naša odločitev je bila izjemno pozitivno sprejeta,” je povedal This Woelpern, generalni direktor uvoznega oddelka Forda Evropa. Mustanga Mach-E GT je že mogoče naročiti na določenih trgih.

Rudi Leskovec
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button