AvtomobilizemNovice

Sončni mrk upodobljen na štirih kolesih

Rolls-Royce predstavlja omejeno izdajo modela Ghost z neverjetnim ozvezdjem.

Rolls-Royce ponovno navdušuje z unikatno izdajo svoje premijske limuzine Ghost, ki bo pod oznako Black Badge Ékleipsis obrodila le 25 primerkov skrbno izdelanih vozil, po navdihu očarljivega spektakla sončnega mraka. Kolekcija prikazuje preplet svetlobe in teme ter zajema trenutek, ko Luna prekrije Sonce, za kar je Black Badge Ghost popolno platno.

Edinstvena karoserijska barva vključuje bakreni pigment v prahu, ki ob osvetlitvi ustvari čudovit odsev, spominjajoč na eterično svetlobo med popolnim sončnim mrkom. Poudarki v mandarinsko oranžni, vidni na vložkih maske Pantheon in zavornih čeljustih, simbolizirajo intenzivne impulze sončne svetlobe. Ročno poslikana karoserija subtilno ponazarja prehod iz sončne svetlobe v temo ob približevanju Lune. Ena od najbolj presenetljivih značilnosti kolekcije je v celoti po meri izdelan zvezdni strop, ki odraža popolnost sončnega mrka. Ob zagonu motorja in zaprtju vrat se odvije zanimiva animacija 940 zvezd, ki predstavljajo svetlobno korono okoli Lunine silhuete, obkroženih s 192 svetlečimi diodami, ki ponazarjajo dnevne zvezde med popolnim mrkom. Animacija traja sedem minut in 31 sekund, kolikor je trajal najdaljši sončni mrk in je zahtevala leto dni natančnega razvoja.

Na osvetljeni maski je prikazanih kar 1.846 lasersko vtisnjenih zvezdic, ki predstavljajo simbolično časovnico mrka. Časomer v vozilu vsebuje 0,5-karatni diamant, s katerim so poustvarili diamantni prstan med odvijanjem tega nebesnega pojava. Dvobarvno usnjeno oblazinjenje sedežev se ponaša z več ko 200 tisoč posamični perforacijami, ki poleg osupljivega vizualnega učinka skrbijo za spuščanje ohlajenega zraka v vročih dneh. Zaključni po meri izdelani okrasni dodatki vključujejo osvetljene notranje pragove, dežnike z mandarinsko oranžnimi cevmi in edinstveno notranjo prevleko avtomobila z znakom zasebne zbirke. Vseh 25 primerkov mojstrsko izdelanih Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis je že našlo svoje bodoče lastnike, koliko pa so morali zanje odšteti ni znano. Zagotovo tu govorimo o več sto tisočakih ali celo milijonu evrov.

Žiga Kolman
foto: Rolls-Royce

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button