AvtomobilizemNovice

Slovo od Forda GT

Ford je pripravil poslednjo posebno izdajo superšportnega GT v čast uspehom v Le Mansu.

Pri modrem ovalu so predstavili zadnjo posebno serijo GT-ja, s katero bodo zaključili proizvodnjo aktualne druge generacije legendarnega modela. Ford GT LM Edition se poklanja uspehom LMGTE Pro dirkalnika na odmevni 24-urni preizkušnji v Le Mansu leta 2016, ko so osvojili prvo in tretje mesto.

Omejena serija bo obrodila 20 primerkov, s katerimi zaključujejo prodajo začenši z letom 2017. Unikatna dvajseterica bo odeta v Liquid Silver karoserijsko barvo z izbiro rdečih ali modrih okrasnih elementov, v čast zmagovalnega dirkalnika s številko 68. Barvite površine bodo zajemale spodnji del sprednjega odbijača, pragove, predele zadnjega odbijača, zunanji ogledali, 20-palčna platišča in zavorne čeljusti.

Ekskluzivna izvedenka GT LM se pohvali še s 3D tiskanim titanskim izpušnim sistemom, v notranjosti pa lahko kupci izbirajo med črnim ali rdečim alkantara oblazinjenim voznikovim sedežem, medtem ko je sovoznikov vedno v odtenku ebenovine. Slednja barvna shema se nadaljuje na vratih in stropu, zračniki ter sredinska konzola so izdelani iz ogljikovih vlaken. Za poseben vtis poskrbi obeležilna značka na armaturni plošči, izdelana iz predelane litine pogonske gredi dirkalnega modela, ki je osvojil tretje mesto v Le Mansu.

»Ford GT je z inovativnimi materiali, dizajnom in inženiringom drugačen od ostalih serijskih superšportnih avtomobilov. Ob zaključku poglavja cestnega Forda GT, nam je izdaja GT LM Edition ponudila priložnost, da ji namenimo še več srčnosti in duše pravega dirkalnika, s čimer se še bolj poklanjamo zmagi v Le Mansu leta 2016,« je za javnost dejal Mark Rushbrook, direktor motošportnega oddelka Ford Performance.

V petih letih proizvodnje je bil GT deležen več zgodovinsko obarvanih izdaj, navdihnjenih predvsem s strani motošporta. Samo letos so predstavili dva modela v čast ikonam, kot sta Holman Moody Heritage Edition in Alan Mann Heritage Edition. Pred časom so pripeljali tudi posebne izdaje v poklon zgodovinskim dirkalnikom, vključno z modeloma ’64 Prototype Heritage Edition in ’66 Daytona Heritage Edition.

Žiga Kolman
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button