AvtomobilizemNovice

Slovo Golfa GTI z ročnim menjalnikom

Zaenkrat samo v ZDA.

Volkswagen je za ameriški trg predstavil poseben paket 380, namenjen vsem modelom Golf GTI v kombinaciji z ročnim menjalnikom, namreč s koncem leta 2024 se s prodaje umika legendarni nemški hot-hatch s šeststopenjskim ročnim pretikačem, povsem ga bo nadomestil dvosklopčni samodejni DSG. Ime 380 izhaja iz notranje kode Golfa osme generacij in je poklon posebni izdaji GTI 337 četrte generacije, ki je bila prodana leta 2002 in je imela enako modelno oznako kot prvotni Mk1 GTI.

GTI 380 združuje oblikovne in zmogljivostne elemente, ki so priljubljeni pri ljubiteljih Volkswagnov ter ekskluzivno barvno shemo, ki ustvarja poseben paket za vse izvedbe z ročnim menjalnikom v prihodnjem letu. Med pomembnejšimi elementi so sistem prilagodljivega blaženja DCC, sijajno črna 19-palčna platišča iz aluminijeve zlitine iz modela Golf R 20th Anniversary Edition in oprijemljive pnevmatike.

Zunanjost se ponaša s črno obarvano streho in pokrovi ogledal ter kontrastnimi rdečimi zunanjimi poudarki. Na področju karoserijskih barv lahko kupci izbirajo med Deep Black Pearl, Atlantic Blue Metallic, Kings Red Metallic, Reflex Silver Metallic, Moonstone Gray, Opal White Pearl in ekskluzivnim odtenkom Graphite Gray Metallic. V notranjosti se GTI 380 poklanja zapuščini modela GTI z ročnim menjalnikom, z ročico menjalnika s podobo žogice za golf in poudarki v obliki satovja. Sedeži iz klasične pletenine so na voljo v izvedbah S in SE, v izvedbi Autobahn pa so standardne usnjene prevleke.

Modele GTI 380 poganja poznani prisilno polnjen 2-litrski štirivaljni bencinski motor EA888, ki proizvede 245 KM in 370 Nm navora. Moč se na prednji kolesni par prenaša preko že omenjenega šeststopenjskega ročnega menjalnika. S prodajo posebne izdaje Golf GTI 380 bodo pričeli v začetku letošnje jeseni, cene pa se začnejo pri 32.485 dolarjih (29.960 evrih).

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button