AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Skrivnostne fotografije nove električne Kie

Iz Koreje kmalu svež električen model z novim poimenovanjem.

Kia razkriva prve, sicer zasenčene fotografije novega izključno električnega modela EV6. Hitro lahko razberemo, da gre za precej eleganten model, s pridihom sloga križancev, katerega zadek krasi privlačna LED osvetlitev, ki nekoliko spominja na Stingerja. Za Kio zelo pomembna pridobitev bo zasnovana na novi E-GMP platformi, kot Hyundaijev novinec Ioniq 5.

Nov model bo uvedel tudi novo Kiino strategijo poimenovanja električnih vozil, ki pa žal deluje precej dolgočasno. Vsi izključno električni modeli bodo na začetku nosili predpono EV, kar poenostavi razumevanje strank, da gre za električen avtomobil, sledeča številka pa bo razkrila položaj v prodajni paleti. Podobne racionalizacije imen se je lotil še soroden Hyundai in mnogi ostali proizvajalci.

Podrobnejši informacij, kaj se skriva pod površjem Kie EV6 ne razkrivajo, a pričakujemo lahko bateriji s kapaciteto 58 ali 73 kWh in izvede s sprednjim ali štirikolesnim pogonom z zmogljivostjo od 125 do 225 kW. Tako kot Ioniq 5 bo najmočnejša izvedenka do stotice poskočila v slabih 5 sekundah in ponujala okoli 480 kilometrov dometa.

Žiga Kolman
foto: Kia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button