AvtomobilizemNovice

Skoraj kot nova! Mini Cooper in Ferrari 430 Scuderia na dražbi

Silverstone Auctions za konec februarja pripravlja kar nekaj štirikolesnih dobrot.

Novo leto, nova igrača. Vsaj pri avtomobilskih zbirateljih je lahko tako, kajti ti so (ali ste) vedno na preži za dobrim ulovom. Mi smo deževne ure med vikendom koristili za prečesavanje ponudbe različnih evropskih dražb in se kot vedno ustavili tudi pri Silverstone Auctions. Britanci za konec prihajajočega februarja pripravljajo tudi nekaj skoraj nedotaknjenih dobrot na kolesih in mi bomo izpostavili dve.

Prva je le redkim dosegljiv Ferrarijev model 430 Scuderia z letnico 2009. volanski obroč ima sicer nameščen na desni strani, kar ga uvršča med zgolj 279 tovrstnih primerkov. Bolj zanimiv je podatek, da je od svojega nastanka praktično celoten čas shranjena v kontroliranem zbirateljskem ambientu in ima prevoženih zgolj 112 kilometrov. Praktično nič! Prihaja iz Hong Konga, novega lastnika pa bo iskala 25. februarja. Ocenjena vrednost znaša med 170 in 205 tisočaki. Še več slik in seveda informacij na uradni spletni strani dražbene hiše TUKAJ.

Na bistveno manj športni a prav tako zabavljaški strani pa se nahaja Mini Cooper Sport iz leta 2000. Ne, ni BMW-jev Mini, temveč Roverjev iz poslednje serije, ki je nastala v počastitev klasični obliki Minija. Omenjeni primerek, o katerem lahko več izbrskate na spletni strani TUKAJ, je ravno tako izredno ohranjen z zgolj 1.180 kilometri na števcu. Svoje počivališče je izbral v dveh različnih a vedno ogrevanih garažah, tokrat išče novo tretjo. Vmes je bil deležen še rahle kozmetične osvežitve, ki je dodala keramični zaščitni sloj njegove lične retro zelene karoserijske barve. Pričakovana prodajna cena znaša med 28 in 34 tisočaki.

Blaž Likovič
foto: SA

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button