AvtomobilizemNovice

Škodin infozabavni sistem kmalu s podporo umetne inteligence

Glasovnemu asistentu Laura bo pomagal ChatGPT.

Škoda je z integracijo umetne inteligence ChatGPT v lastnega glasovnega pomočnika Laura, predstavila pomemben napredek na področju tehnologije v vozilu. Modeli na platformah MEB GP in MQB EVO, vključno z izbranimi različicami Škode Enyaq, novo generacijo Škode Superb in Kodiaq ter prenovljene Škode Octavia, bodo to funkcijo uporabljali od sredine letošnjega leta.

Vključitev pomočnika ChatGPT voznikom ponuja dostop do obsežne zbirke podatkov umetne inteligence, kar glasovnemu asistentu omogoča branje vsebin med vožnjo. Asistent Laura z dodatkom ChatGPT presega tradicionalne glasovne ukaze, saj zdaj podpira nadzor nad infozabavnimi sistemi, navigacijo in klimatsko napravo ter odgovarja na splošna vprašanja. Umetna inteligenca se nenehno razvija in obljublja, da bo zagotavljala dodatne informacije kot odgovor na širši spekter zahtev.

Glasovni pomočnik se aktivira z “Okay, Laura” ali z uporabo gumba na volanu. Če sistem ne more odgovoriti na vprašanje, ga anonimno pošlje pomočniku ChatGPT, brez dostopa do osebnih podatkov ali informacij o vozilu. Vse interakcije se po obdelavi takoj izbrišejo, za ohranjanje najvišjih standardov varstva podatkov. Inovacija prostoročnega upravljanja povečuje varnost voznikov in potnikov med vožnjo. Funkcija bo vključena v najnovejše informacijske sisteme in razširjena na druge modele v paleti znamk skupine Volkswagen.

Žiga Kolman
foto: Škoda

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button