AvtomobilizemNovice

Škoda Scala Edition S: Prva stopnja na poti do RS

Sodelovanje nemškega oddelka Škode z ABT-om.

Odlična novice za nemške ljubitelje Škode, namreč njihov oddelek je v sodelovanju s predelovalcem ABT pripravil bolj strupeno izvedenko kombilimuzinske Scale. Ne gre sicer za polnovrednega »hot-hatch« na ravni sorodnega Golfa GTI, zato Scalo tudi ne krasijo oznake RS.

Škoda je pred tremi letu v Parizu predstavila vroč koncept Vision RS, nekakšen napovednik prihoda Scale, novi Edition S je še najboljši približek do danes. Pod motornim pokrovom žal ni izjemnega EA888 2-litrskega štirivaljnika, raje so ohranili trenutno najbolj zmogljiv bencinski motor in ga prepustili ABT-u. Nerazkrite izboljšave 1,5-litrskemu TSI-ju povečajo moč iz 150 KM na 190 KM, navor je zrasel iz 250 Nm na 290 Nm. Govora o številkah zmogljivosti ni, a če lahko standardna 1.5 TSI Scala do stotice pospeši v 8,2 sekundah, bo po predelavi z lahkoto vstopila v sedem-sekundni teritorij.

Skladno z izboljšavami pod motornim pokrovom, je ABT poskrbel za kozmetične popravke. Edition S, zasnovan na najboljši opremi Monte Carlo ima nove aerodinamične dodatke, črno obarvan zadnji difuzor in strešno krilce. Sedi na nižjem športnem vzmetenju in 18-palčnih črnih ABT platiščih. V notranjosti najdemo črno obarvane športne sedeže, športen volan, kovinske stopalke in elemente v imitaciji karbona.

ABT bo za nemške kupce pripravil 500 primerkov Scale Edition S, za vsako bo potrebno odšteti 33.790 evrov, kar je precejšen poskok od osnovne cene Scale Monte Carlo za 24.350 evrov.

Žiga Kolman
foto: Škoda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button