AvtomobilizemNovice

Škoda Karoq z osveženo podobo in moderno tehnologijo

Popularni SUV je doživel medživljenjsko prenovo, ki prinaša boljšo aerodinamiko in trajnostne materiale.

Škodin prodajni hit bo po štirih letih obstoja v novo modelno leto vstopil s sežnjem posodobitev, katere prinašajo izboljšano učinkovitost motorjev, novo tehnologijo in več trajnostnih materialov. Češki kompakten SUV se ponaša z kozmetično polepšano zunanjostjo, kjer opažamo tanjšo, rahlo prerejeno LED osvetlitev spredaj in zadaj, širšo impozantno sprednjo masko ter odbijače obarvane v karoserijsko barvo.

Osveženi Karoq se sicer ponaša še z obarvanim strešnim krilcem, dodatnima zračnima režama na sprednjem odbijaču in seveda prenovljenimi seti platišč – ta merijo od 17- do 19-palcev. Čeprav gre za skoraj neopazen poseg v samo oblikovanje, so rahli popravki tu in tam poskrbeli za 9-odstotno znižanje zračnega upora, s čimer se je Karoq zavihtel skoraj na sam vrh v svojem razredu.

Prenovljenega Karoqa je po novem mogoče opremiti z Eko paketom, ki v kabino prinaša več trajnostnih materialov, kot je vegansko usnje iz recikliranih surovin in oblazinjenja vrat iz mikro-semiša. Na voljo bo več stopenj opreme, na vrhu bo kraljeval športno naravnani Sportline. Motorno paleto bo zastopalo pet različnih sklopov – trije bencinarji in dva dizla, prav si turbinsko podrti.

Na dnu verige bo litrski trivaljnik TSI s 110 KM, za več poskočnosti bo skrbel 1,5-litrski štirivaljni motor s 150 KM. Trenutno najbolj zmogljiva bencinska izbira bo 2-litrski TSI s 190 konji. Sajavce bo zastopala 2-litrska TDI enota v konfiguraciji s 115 KM ali 150 KM. Vsi bodo na voljo s šeststopenjskim ročnim ali sedemstopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom, z izjemo malega bencinarja, povezanega le z ročnim pretikačem.

Osvežitev notranjega ambienta je v znamenju digitalizacije, saj je tudi standardne analogne merilnike sedaj nadomestil 8-palčni zaslon, doplačilo pa nam prinese 10,25-palčno enoto. Sredino armature zastopa informacijski zaslon s štirih različnih stopenj, z največjim premerom 9,2-palcev. Na krovu je precej več voznih in varnostnih pripomočkov, med odmevnejšimi so prenovljeni potovalni asistent, parkirni pripomoček s samodejnim krmiljenjem, adaptivni tempomat in zaviranje v sili s prepoznavanjem pešcev. K udobju bosta dodatno pripomogla izbiri električno nastavljivega volana in razširjena ambientna osvetlitev.

Prenovljeni Karoq bo navdahnjen z novo energijo ponovno iskal kupce v začetku prihodnjega leta, ko bodo znane tudi uradne cene. Pred prenovo je bilo potrebno za osnovno različico odšteti najmanj 21 tisočakov, a brez dvoma bodo cene sedaj nekoliko poskočile.

Žiga Kolman
foto: Škoda

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button