AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Škoda Enyaq v prestižni Laurin & Klement preobleki

Bogata oprema prinaša tudi tehnološke izboljšave.

Prestižna oprema Laurin & Klement je svoje mesto našla tudi pri električnih Škodah Enyaq in Enyaq Coupe, ki bosta predstavljala sam vrh ponudbe. Čeprav gre v večini primerov le za bogato opremo, poimenovano po ustanoviteljih znamke, pri Enyaqu prinaša še nekatere tehnološke izboljšave, tako na področju pogona, kot sistemov na krovu vozil.

Premijski Enyaq L&K bo na voljo pod oznako 85 z zadnjim in kot 85x s štirikolesnim pogonom, a pri obeh je sistemska moč povečana na 210 kW (285 KM), kar prispeva k skrajšanju pospeška do stotice v samo 6,6 sekundah – skoraj na ravni športnih različic vRS. Prav tako so spremembe električnega sistema prispevale k izboljšanim številkam na področju dosega, namreč Enyaq Coupe lahko z enim polnjenjem prevozi do 570 kilometrov, klasični Enyaq SUV pa 550 kilometrov. Hitrost polnjenja ostaja enaka, za 80 odstotkov kapacitete potrebujemo manj kot 30 minut.

Enyaq L&K bo od povprečja izstopal po številnih ekskluzivnih elementih, kot so platinasto sivi okraski na odbijačih, zadnjem difozorju in zunanjih ogledalih, več je kromiranih površin, dodani so emblemi L&K, standardna so 20-palčna platišča, z možnostjo doplačila za 21-palčna. Enak pristop se nadaljuje v notranjosti, kjer bodo potnike razvajali ogrevani, ventilirani in masažni sedeži, aluminijaste stopalke ter kakovostno usnjeno oblazinjenje v kremni ali črni barvi.

Pomembna pridobitev z opremo Laurin & Klement je najnovejša programska oprema, ki prinaša opazne izboljšave in nove funkcije, kmalu bo prešla tudi na ostale izvedenke. Med novostmi je funkcija predgretja, ki pred začetkom polnjenja baterijo segreje na optimalno temperaturo pred pričetkom polnjenja. Informacijski sistem se pohvali z osveženo podobo menija, enostavnejšo razporeditvijo, večjo prilagodljivostjo in petimi nastavljivimi bližnjicami.

Žiga Kolman
foto: Škoda

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button