AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Škoda Enyaq iV vRS s 7.351 km bočnega drsenja po ledu

VIDEO: Češki električar z novim Guinnessovim rekordom!

Pri Škodini Britaniji so se odpravili v bistveno bolj zimske razmere, ki vladajo na jezeru Stortjärnen, lociranem v osrčju Švedske ob mestecu Krokom. Tja so na prav posebno misijo odpeljali svojega električnega športnega terenca Enyaq iV vRS, katerega volan je vihtel britanski novinar Richard Meaden. Vse z namenom postavitve novega rekorda pri neprestanem bočnem drsenju na ledu.

Temperature globoko pod ničlo, jezero z debelino ledu približno 40 centimetrov, krožna steza in zgolj nekaj ur dnevne svetlobe so poskrbele za nekaj omejitev, ki pa novega rekorda željno odpravo niso zaustavile. Meaden se je znova in znova podil v nasprotni smeri urinega kazalca, da bi ustvaril kar najdaljši neprekinjen »drift« v zgodovini. Vse skupaj je potekalo pod budnim očesom Davida Kalasa, mednarodnega sodnika v bočnem drsenju, ki je sodeloval kot uradni Guinnessov predstavnik.

Celoten projekt je trajal štiri dni s precejšnjim številom vadbenih krogov in množično menjavo pnevmatik. Celotno bočno drsenje je trajalo 18 ur, medtem ko je najdaljši neprekinjen drift potekal 15 minut in 58 sekund oziroma 39 krogov ob najvišji hitrosti 48,7 km/h.

Blaž Likovič
foto: Škoda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button