AvtomobilizemNovice

Škoda Enyaq iV kot mobilni kamper oziroma Roadiaq

Deveti študentski projekt je futuristična mobilna pisarna in spalnica.

Pri Škodi letos poteka že deveti zaporedni študentski projekt, kjer se nadobudni inženirji v nastajanju kalijo in svetu predstavijo povsem samosvoj projekt, ki je navadno izpeljanka iz aktualnega Škodinega modela. Letos je »na tapeti« električni Enyaq, ki so mu nadeli naziv Roadiaq.

Kar 29 študentov je tako ustvarila večopravilno vozilo, ki združuje vse vidike sodobnih digitalnih nomadov. Poleg mobilne pisarne tako ustreže tudi prostočasnim dejavnostim. Pri izdelavi tovrstnega projekta so četici mladcev in mladenk pomagali njihovi profesorji, Škodini inženirji ter strokovnjaki s področja prostočasnih vozil oziroma kamperjev. Škoda Roadiaq ohranja vse osnovne dimenzije Enyaqa z eno izjemo. Je namreč skoraj dva metra visok avtomobil in tako za 35 centimetrov višji od izvirnika. Vsled prostornosti nudi tudi mesto za manjšo kuhinjo, medtem ko se lahko preko prtljažnih vrat povežete z zunaj nameščenim šotorom.

Vodilo projekta je bila seveda okolju prijazna trajnostna izbira materialov in sistemov. Tako ima Roadiaq na strehi nameščene solarne celice za napajanje električnega omrežja vozila, na katerega bodo lahko digitalni nomadi priklopili vse svoje mobilne električne naprave, ki jih potrebujejo za opravljanje svojega dela.

Blaž Likovič
foto: Škoda

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button