AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Škoda Enyaq iV FestEVal: Najbolj zaželen Enyaq do sedaj?

Električni mini kamper Enyaq FestEVal je idealni sopotnik za festivalska doživetja.

Poletje v polnem razmahu je popoln čas za razkritje zanimive kamper različice električnega SUV-ja Enyaq, z imenom FestEVal. Kot lahko že iz imena razberemo, gre za vsestranski avtomobil za navdušence nad kampiranjem in poletnimi festivali, opremljen z vso najnujnejšo opremo, da postane dom stran od doma.

Nobeno počitniško vozilo ni celostno brez spalnega prostora, kar so pri Škodi rešili s strešnim šotorom, do katerega dostopamo preko zložljive lestve. Prostora je dovolj za dva odrasla, za prijetnejše noči pa poskrbita integrirana svetilka in ventilator, kateremu energijo dovajajo solarne celice. V primeru potrebe po večji spalni kapaciteti, kabina avtomobila poskrbi za dodatni dve ležišči, dosegljivi ob zloženi zadnji klopi, za udobje pa poskrbijo pripadajoče blazine.

Za izdelavo kasete z opremo v prtljažnem prostoru so bili zadolženi pri češkem podjetju EGOE. Le-ta vključuje esencialne pripomočke, kot so plinski gorilnik, zložljiv umivalnik, kuhinjski pult in razni shranjevalni prostorčki. Enota se enostavno pomakne iz prtljažnika in ne posega v prostornost spalnega območja. Na krovu sta še nadvse pomembna zložljiva miza in stoli.

Enyaq iV 80 FestEVal je zasnovan na najvišji stopnji opreme Sportline Plus, kar v notranjosti prinaša 13-palčni osrednji informacijski zaslon, digitalne merilnike in projicirni zaslon. Za prijetnejše dopustovanje bosta poskrbela še internetna točka za osem mobilnih naprav in klimatizacija z nastavitvijo predhodnega delovanje.

Za dovajanje energije festivalnem Enyaqu skrbi večja baterija s kapaciteto 82 kWh, dovolj za 544 kilometrov avtonomije oziroma le 1 kilometer manj od običajnega modela iV 80. Polnjenje z največjo močjo 135 kW bo 80 odstotkov kapacitete zagotovilo v manj kot 30 minutah. Kljub popularnosti kamperjev, še posebej modela California, matičnega podjetja Volkswagen, Enyaq iV 80 FestEVal ostaja edinstven projekt brez serijskih načrtov.

Žiga Kolman
foto: Škoda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button