AvtomobilizemNovice

Singerjeve motorje bo izdeloval kar Porsche

Severnoameriški oddelek Porsche Motorsport bo izdeloval motorje za podjetje Singer.

Predelovalec Singer je dosegel pomemben dogovor za nadaljnje uspešno poslovanje podjetja, saj bodo motorje za njihove umetnine izdelovali kar pri Porsche Motorsport in to po lastni specifikaciji Singerja.

Drugače rečeno, Porsche bo sestavljal modificirane motorje, ne po lastni zasnovi, vendar po navodilih izvenserijskega podjetja za restavracijo avtomobilov. Singer verjame, da bodo lahko ob neposredni primerjavi nekateri lastniki ugotovili razliko med starimi in novimi motorji, obenem pa takšen dogovor kaže na Porschejevo odobravanje Singerjevih del.

Porschejev motošportni oddelek že dalj časa uspešno sodeluje z različnimi dirkaškimi ekipami in ostalimi neodvisnimi podjetji, nova pogodba s Singerjem pa določa, da se novo sodelovanje osredotoča ekskluzivno na sestavljanje predelanih pogonskih sklopov. Čeprav bodo sedaj motorje izdelovali pri Porscheju, obljubljajo ohranitev tipičnih Singer karakteristik.

Nova pogodba sicer ne vključuje pogonskih agregatov za modele DLS, saj le-te sestavljajo v Združenem kraljestvu, bi pa lahko v prihodnje dodali nove različice motorjev, med njimi bi se lahko znašel že dolgo načrtovan turbinsko podprt šestvaljni bokser. Obstoječe motorje bodo torej izdelovali na sedežu Porsche Motorsport North America, ki se nahaja znotraj Porsche Experience centra v Los Angelesu.

Žiga Kolman
foto: Singer

Povezani članki

En komentar

  1. Zakaj jih ne izdelujejo v Sloveniji? Kolikor je meni znano, smo v Sloveniji res strokovnjaki na področju motoroznanstva? Pa še delovna mesta bi odprli!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button