AvtomobilizemNovice

Singerjeva Turbo študija je zares čeden 964 Cabriolet

Prvi Porschejev »super avto« prelit v moderno klasiko je tu!

Pri Singerju, ameriškemu podjetju ki svoje štirikolesne umetnine gradi na Porsche seriji 911, so razkrili serijsko različico svoje Turbo študije. Čeprav morda vaša mama ali žena misli, da gre za nekakšen turbo šivalni stroj znamke Singer, je tokrat govora o nemški športni klasiki na sodoben način. Singer je namreč predstavil svojega Porsche 911 Turba iz serije 964 Cabriolet, ki so jo Nemci izdelovali med letoma 1989 in 1994.

Rdeča Cadiz barva karoserije iz karbona? Da. Whale Tail ali večje zadnje krilo 911 serije? Da. Dodajmo temu še čedna črna retro platišča in lične črne obrobe tako pragov kot zadka in maske, in štirikolesna kreacija je popolna. Gre za prvi Singerjev 911 Cabriolet in mirne vesti lahko zapišemo, da jim je zares uspelo. Morda vsem ne bo povšeči karirasto oblazinjenje ambienta, ki je ob pogledu na armaturko nekakšna zmes originala in sodobnega pridiha, vendar se za nerazumevajoče osebke ne gre obremenjevati.

Srce vozila je 3,8-litrski zračno hlajeni šestvaljni bokser agregat, ki ob pomoči dveh turbopolnilnikov zmore nič kaj skromnih 510 KM. Konjenica galopira preko zadnjega kolesnega para, vmes pa so posadili ročni 6-stopenjski pretikač. Zavore? Karbonsko-keramični koluti so zadolženi za brzdanje razposajene žvinčeti.

Singer 911 Turbo 964 Cabriolet je vozilo po meri zbirateljev in avtomobilskih entuziastov s precej zajetnim finančnim stanjem. Slednji si lahko privoščijo iz pepela vzdignjeno Porsche 911 klasiko, modificirano na sodoben (skoraj digitalen) način. Četudi ste zadeli nekaj-milijonski dobitek na loteriji vas moramo žal obvestiti, da so pri kalifornijskem podjetju z naročili okupirani za prihodnjih nekaj let in so posledično zaprli prav vsa naročila. Kdo ve, ob neskromni napitnini morda dvignejo telefon in sestavijo še kak primerek, čeprav je verjetnost sila majhna …

Blaž Likovič
foto: Singer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button