AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Si želite izboljšati dinamiko Tesle Model 3?

Unplugged Performance ima pravi odgovor v obliki diferenciala z delno zaporo.

Kalifornijsko podjetje Unplugged Performance, ki domuje skoraj pri sosednjih vratih Tesle, se ukvarja s predelovanjem teh električarjev. Ponujajo razne izboljšave po naročilu, kot kakšen MSO oddelek pri McLarnu.

V sklopu nadgradenj najbolj popularne Tesle Model 3, so poleg boljšega vzmetenja, zavor in varnostnih dodatkov, predstavili diferencial z delno zaporo, ki zamenjuje standarden Teslin odprt diferencial. Izboljšanje vozne dinamike in krmiljenja pri visoki hitrosti je dobrodošla novica. Model 3 Perfomance ima sicer že serijsko vgrajen Track Mode program, s katerim se aktivira elektronski vektoring navora, a nov LSD diferencial ponuja bolj učinkovito razporejanje moči brez uporabe zavor ali sistema za nadzor stabilnosti. Prednost je tudi v možnosti vgradnje v osnoven Model 3 z zadnjim pogonom.

Če nameravate na dirkaško stezo peljati še družinske člane, bo Unplugged Performance takšen diferencial namestil tudi v sedemsedežen Model Y. Inovativen diferencial je na Pikes Peak dirkalniku predhodno preizkusil Randy Pobst (poznan iz kanala Motor Trend) in prejme doživljenjsko garancijo. Kaj pa cena? 2.195 dolarjev (1.823 evrov) brez namestitve, kar je dokaj ugodna naložba za izboljšanje voznih lastnosti Modelov 3 in Y.

Žiga Kolman
foto: Unplugged Performance

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button