AvtomobilizemNovice

Shelby Cobra bo zopet nastajala tudi na Otoku

Sestavljene v Angliji, a po originalnem receptu.

Prvič po skoraj šestih desetletjih bo nova Shelby Cobra CSX10000 na voljo tudi na nekdaj domačih britanskih tleh. Naj spomnimo, da so legendarni dvosed v 1960-ih sestavljali pri podjetju AC Cars, ki domuje v predmestni vasici Thames Dittion, približno 20 kilometrov jugozahodno od središča Londona.

Tokrat pa so se pri Shelby American, kjer skrbijo za reinkarnacije ikonične Cobre, odločili, da bodo butičnemu britanskemu prodajalcu vozil Clive Sutton podarili licenco za sestavljanje in prodajo nove Shelby Cobre CSX10000. Prav vsak avtomobil bo ustrezno številčen kot to storijo pri proizvodnji v Ameriki, in v vsaki Cobri se bo nahajal Fordov legendarni petlitrski Coyote V8 agregat, ki bo prisilno polnjen in tako zmožen razviti več kot 700 »konjičev«. Menjalnik je kakopak ročni in sicer 6-stopenjski znamke Tremec.

Ambient je ustvarjen po praktično enakem principu kot je bil v prvi generaciji vozila, torej vključuje poustvarjene številčnice in merilnike. Nasploh pa je ambient prevlečen z diamantno šivanim usnjem, pri čemer lahko kupci izbirajo kar nekaj barvnih kombinacij za po njihovem mnenju najbolj šarmanten slog.

Ima pa na britanskih tleh izdelana Shelby Cobra CSX10000 vendarle eno težavico in sicer stran namestitve volanskega obroča. Zato verjamemo, da bo večina evropskih kupcev vendarle raje naročila tisto Shelby Cobro, ki so jo sestavili na ulici Ensworth v Las Vegasu.

Blaž Likovič
foto: Shelby

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button