AvtomobilizemNovice

Šestkolesni Mercedes razred X

Nizozemski trgovec Classic Youngtimers predstavlja novo 6x6 umetnino.

Marsikateri bralec nemudoma prepozna ime nizozemskega trgovca Classic Youngtimers, saj so bili v zadnjih nekaj letih zadolženi za rojstvo posebnih terenskih izvedenk Bentleya Continental GT, Lamborghinija Gallardo in Nissana GT-R. Sicer divji projekti, sedaj v primerjavi z novim delujejo precej umirjeno. Namreč naročili so izdelavo šestkolesnega poltovornjaka Mercedes razred X, katerega je navdahnil Mercedesov lasten projekt AMG G63 6×6.

Poljski predelovalec Carlex Design je na idejo 6×6 razreda X prišel že leta 2018, ker je njihovo ime vtisnjeno na zadnjo varnostno kletko, lahko predvidevamo za čigavo delo gre. Mogočno terensko vozilo so ustvarili s podaljšanjem šasije, kar jim je omogočilo vgradnjo tretje osi, med drugim so celotno podvozje povišali za 100 milimetrov in namestili zajetne terenske pnevmatike.

Pri Classic Youngtimers zagotavljajo, da gre za enkratno stvaritev, ki pa je žal že prodana. Kupca spodbujajo k resni uporabi na brezpotju, za razliko od lastnikov G63 6×6, ki večinoma vijugajo po mestnih promenadah. V sporočilu za javnost so zapisali: »Vrhunskega Mercedesovega terenskega tovornjaka želite voziti, namesto da bi ga samo gledali na najbližji bencinski črpalki.« Tu se najverjetneje skriva tudi razlog za ohranitev standardnega ekonomičnega 3-litrskega V6 turbodizla z 258 KM. Precej standardni ostajata še notranjost in karoserijska barva, nova je le AMG maska.

Žiga Kolman
foto: Classic Youngtimers

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button