AvtomobilizemNovice

Sebastien Loeb začenja novo poglavje v DTM-u

Legenda svetovnega relija bo na otvoritveni dirki DTM-a v Portimau, zamenjal Nicka Cassidyja.

Relijaška legenda in virtuoz za volanom dirkalnikov, Sebastien Loeb, se bo letos prvič preizkusil v dirkaški seriji DTM. V času odsotnosti dirkača Nicka Cassidyja, se bo pod okriljem ekipe Red Bulla AlphaTauri AF Corse, podal na prvo preizkušnjo sezone v Portimau.

Devetkratni prvak svetovnega prvenstva v reliju bo krotil Ferrarija 488 GT3 EVO, medtem ko se bo novozelandski dirkač lotil tekmovanja v električni Formuli E. Za Loeba bo to prva izkušnja v DTM-u, ki sedaj že drugo sezono namesto namenskih dirkalnikov, uporablja avtomobile razreda GT3. Kljub dolgoletnim izkušnjam v WRC-ju, si je francoski mojster nabral že precejšnje število izkušenj na urejenih stezah, vključno z drugim mestom na 24 urni preizkušnji v Le Mansu in tretjim mestom v skupnem seštevku svetovnega prvenstva turnih avtomobilov v letih 2014 ter 2015.

»Na takšnih dirkah se bom moral boriti z velikimi specialisti, poleg tega je minilo že veliko časa od moje zadnje prave dirke v razredu GT3,« je dejal Loeb. »Moj cilj bo čim hitreje najti svoj ritem, pretekle izkušnje pa bom skušal izkoristiti, da ekipi ponudim dobre povratne informacije o nastavitvah avtomobila. Vem, da bo zahtevno, vendar je vožnja s temi avtomobile res zabavna, česar se veselim.«

Pred kratkim je nadvse talentirani 48-letni Loeb osvojil drugo mesto na reliju Dakar, le teden kasneje je ugnal vso konkurenco na reliju Monte Carlo. V letošnjem letu je zabeležil tudi zmago na ledeni dirki prvakov, ko je na koncu ugnal Sebastiana Vettela.

Žiga Kolman
foto: DTM

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button