AvtomobilizemNovice

Še uradno: Everrati Signature alias električni Porsche 911 (964)

Prireditev London Concours razkriva Porsche ikono z električnim pogonom.

O napovedanem podvigu podjetja Everrati Automotive Limited smo že pisali TUKAJ, saj so zagrizeni britanski inženirji Porscheju 911 iz serije 964 Widebody popolnoma spremenili drobovje in šestvaljni agregat namestili z električnim pogonom, celoten projekt pa se ravnokar razgalja na skoraj domači predstavitvi London Concours.

Britansko podjetje Everrati je specializirano za preobrazbo klasičnih in ikoničih vozil, ki jim klasičen pogon zamenja z električnim. Temu navadno sledi prilagoditev celotnega podvozja in posodobitev ambienta, ki vsled spremembe pogona doživi mini renesanso. Nekaj podobnega se je zgodilo legendarnemu modelu Porsche 911 iz serije 964 Widebody, ki je imel v zadku nameščen enega izmed zadnjih zračno hlajenih šestvaljnikov – in le-ti so danes močno iskana zadeva. Kakorkoli, pri Everratiju so vozilo poimenovali Signature (ang. podpis).

Električni pogon prinaša 507 KM in 500 Nm navora, kar modificiranega 911 do stotice požene v manj kot štirih sekundah, medtem ko naj bi baterija s kapaciteto 53 kWh zagotovila dovolj energije za povprečno avtonomijo 240 kilometrov. Več informacij o električno gnani nemški ikoni najdete na povezavi spodaj.

Blaž Likovič
foto: Everrati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button