AvtomobilizemNovice

Še razkošnejša ponudba Bentleyja Bentayge

Bentayga ostaja merilo prestiža med velikimi SUV-ji.

Bentley predstavlja vrsto izboljšav v svoji ponudbi prestižnega SUV-ja, ki še povečujejo privlačnost prenovljenega modela Bentayga iz leta 2020. S to potezo želijo okrepiti položaj najuspešnejšega luksuznega SUV-ja v segmentu. Zunanja zasnova ostaja sveža, vendar je poudarek na večjem prilagajanju po željah, vključno z novo zunanjo barvo, sedmimi satenastimi barvami in izbiro 21-palčnih platišč v treh izvedbah.

V notranjosti je Bentley prednost namenil voznikovi in potnikovi izkušnji ter predstavil novo tehnologijo podvozja, električno arhitekturo ter nekaj dodatnih funkcij. Med njimi je potrebno omeniti krmiljenje vseh koles, prej rezervirano le za Bentaygo s podaljšanim medosjem, ki izboljša vodljivost in okretnost. Sistem je zdaj standarden za modela Bentayga Azure in S, za druge različice pa je potrebno doplačati. Vsi modeli Bentayga s standardno medosno razdaljo so dodatno na voljo s specifikacijo Airline Seat, z možnostjo prilagajanja položaja in samodejno klimatizacijo sedežev, kar potnikom na zadnjih sedežih omogoča, da izberejo želeno temperaturo, sistem pa zagotovi optimalno toplotno udobje.

Izboljšane funkcije za pomoč vozniku vključujejo inteligentno pomoč pri parkiranju, 3D prostorski pogled in pomoč v sili. Voznikova instrumentna plošča ponuja nove načine izbiranja številk, pregleda ceste v realnem času in 3D prikaz zaznanih predmetov. Nadgrajene so tudi funkcije povezanega avtomobila, ki omogočajo daljinski zagon, zaustavitev in manevriranje avtomobila prek pametnega telefona. Udobje v kabini je izboljšano z naprednim klimatskim sistemom, ki meri kakovost zraka v avtomobilu in zunaj ter po potrebi samodejno vključi način kroženja, da prepreči vdor onesnaženega zraka v kabino. Sistem predvideva celo onesnaženje v predorih in ustrezno prilagodi način delovanja.

Poveča trajnostni pristop se odraža z uvedlo 100-odstotno reciklirane najlonske preproge za kabino. Zvočni sistem je izboljšan s prihodom sistema Bang & Olufsen for Bentley z značilnimi mrežami zvočnikov, izdelanimi iz aluminija z edinstvenimi vzorci in LED osvetlitvijo. Poleg tega je Bentley družino Bentayga razširil na deset modelov, od katerih ima vsak poseben poudarek, vključno z dinamično zmogljivostjo, razkošjem in dobrim počutjem. Bentleyjeva zavezanost k nenehnim izboljšavam in personalizaciji zagotavlja, da Bentayga ostaja najvišje merilo v segmentu prestižnih SUV-jev.

Žiga Kolman
foto: Bentley

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button