AvtomobilizemNovice

Schumacherjev zmagovalni Ferrari F300 išče nov dom

Najuspešnejši nepremagljiv Schumacherjev dirkalnik.

Čeprav je Michael Schumacher daljnega leta 1998 v končni razvrstitvi izgubil proti Miki Hakkinenu, je v tisti sezoni uspel pobrati kar šest dirkaških zmag, štiri izmed njih za volanom 800-konjskega 3-litrskega V10 Ferrarija F300.

Prvič v zgodovini bo originalen Formula 1 bolid Ferrari F300 na voljo publiki, na dražbi avkcijske hiše RM Sotheby’s v Montereyju naslednji mesec. Če upoštevamo, da gre za Ferrarija, katerega je vozil Michael Schumacher in z njim osvajal lovorike, bo končni izkupiček astronomsko visok, saj pričakujejo med 6 in 8 milijoni dolarjev.

Dirkalnik s serijsko številko 187 je prvo lovoriko s Schumacherjem osvojil na Veliki nagradi Kanade, kjer je pred zasledovalcem pobegnil za kar 16 sekund in postavil najhitrejši čas steze. Sledili sta zmagi na francoskem in britanskem Grand Prixu, zadnjo zlato odličje pa si je priboril na dirki v Italiji.

F300 s številko 187 je do leta 1999 ostal v Ferrarijevi lasti, nato je zapeljal v roke privatnega lastnika, kjer je ostal do danes. Od zadnje dirke je ostal v enakem stanju, nikoli ni bol obnovljen ali spremenjen, torej gre res za pristen primerek, temu primerna bo tudi končna cena.

Žiga Kolman
foto: RM Sotheby’s

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button