AvtomobilizemNovice

Sanjski Audi R8: Rohneč V10 in ročni menjalnik

Ameriški predelovalec Underground Racing je ustvaril divjega Audija R8 s kar 1.500 konji.

Audi R8 se je v zgodovino vpisal kot poželjiv in odličen superšportnik, ki je premamil številne kupce in še vedno kroji sanje mnogih avtomobilskih navdušencev. Trenutna generacija je vse prednosti prejšnje povzdignila na višjo raven, od številk zmogljivosti, do vozne dinamike, vendar ves čas je manjkala ena posebnost.

Govorimo seveda o ročnem menjalniku, največji strasti pristnih privržencev, ki je bil nekaj časa na voljo pri starem modelu. Znani predelovalec desetvaljnih strojev, Underground Racing, se predstavlja z najnovejšo kreacijo, ki pod površjem aktualnega R8 združuje prav V10 motor in izpostavljen šeststopenjski menjalnik. Vendar pozor, ne gre za čisto običajnega R8 in tudi ne za običajen motor.

Namreč lotili so se redkega R8 Decennium Edition, člana elitne skupine 222 primerkov, in izdelali pravo pošast na štirih kolesih. Standarden 5,2-litrski V10 sedaj globlje zadiha s pomočjo dveh turbopolnilnikov, ki skupno moč povzdigneta na kar 1.500 konjskih moči, dovolj da tudi najzahtevnejšim zastane dih.

Še več, poleg dodatnega potiska v sedež, bo za pravo doživetje poskrbel »odprt« ročni menjalnik, ki je nadomestil serijski dvosklopčni samodejni menjalnik. Seveda je bilo za kljubovanje dodatni moči potrebno zamenjati ogromno komponent agregata, nov je nadzorni sistem motorja, za piko na i pa so dodali še Performante platišča s sredinskim zaklepom. Za najboljšo informacijo pa je poskrbel kar soustanovitelj podjetja, Kevin Howeth, ki vabi vse željne izdelave Audija R8 ali Lamborghinija Huracan z ročnim menjalnikom, da čim prej izpolnijo svojo željo.

Uradnega videoposnetka zvoka ali vožnje dotičnega Audija R8 ni, lahko si pa na spodnje posnetku pogledate brutalno zmogljivost podobnega stroja z nekoliko več vranci in hitrejšim DCT menjalnikom.

Žiga Kolman
foto: Underground Racing

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button