AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Šanghaj 2023: Maserati v ospredje z elektriko

Italijanski trizob s prešerno in elektrificirano druščino na kitajski salon.

Da je Kitajska kljub pestremu geopolitičnemu dogajanju v regiji še vedno precej privlačen trg za evropske proizvajalce vozil, predvsem butične, priča udeležba na nedavno začetem salonu v Šanghaju. Tja so se odpravili tudi predstavniki Maseratija v družbi svojih najboljših vozil.

Trdijo, da se električna prihodnost zagotovo odvija tudi na Kitajskem, zato so azijski parket izkoristili za svetovno premiero električnega modela Grecale Folgore. Maserati velja za prvega izmed svete trojice, ki v svojo ponudbo umešča povsem električne modele, in Kitajci naj bi bili pomembni kupci. V družbi električnega SUV-ja smo še vedno naleteli na nam ljubšega GranTurisma, mogočnega in brezčasno oblikovanega kupeja – tako v bencinski kot električni Folgore različici.

 

Seveda so kitajski kolegi veliko povpraševali po Maseratijevi strategiji. Ta razkriva, da bodo z letom 2025 v paleto vozil vključil električno različico prav vsakega modela, ter od 2030 naprej le še popolnoma električna vozila. Italijani zagotavljajo, da se prihodnosti, čeprav električne, ne bojijo in so nanjo pripravljeni.

Blaž Likovič
foto: Maserati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button