AvtomobilizemNovice

S termoforji v boj proti naročniškem ogrevanju sedežev

Dacia predstavlja zanimivo alternativo plačilu za vklop ogrevanja sedežev.

V avtomobilskem svetu se vztrajno širi trend zaračunavanja naročnine potrošnikom, za dostop do različnih funkcij, kot so krmiljenje zadnjih koles (Mercedes), gretje volana, asistenčnih sistemov, dostopa do programov informacijskega sistema in nenazadnje ogrevanih sedežev. V nasprotovanju tem pojavom, so pri Dacii premraženim voznikom priskočili na pomoč s termoforji »Heated Seats Saviours«.

Vklop ogrevanih sedežev, dodatna okretnost in omogočanje funkcij za pomoč pri vožnji so primeri najnovejših poskusov nekaterih proizvajalcev avtomobilov, da bi potrošnikom zaračunali sisteme, s katerimi je njihov avtomobil že opremljen. Dacia je v industriji znana ravno po tem, da nudijo preprostost in uporabnost, saj lahko njihovi kupci uporabljajo prav vse na krovu svojega jeklenega konjička. Nekatere visoko opremljene različice Sandera Stepway, Dusterja in Joggerja so serijsko opremljene z ogrevanimi sedeži.

Najnovejša rešitev v obliki grelne blazinice ali termoforja, je namenjena tistim voznikom, ki niso bili pripravljeni odšteti dodatnih sredstev za vgradnjo grelne funkcije. Uporaba temoforja bo popolnoma enostavna, vozniki ga bodo napolnili v skladu s priloženimi navodili in pred vožnjo položili na avtomobilski sedež, da se ta segreje.

Luke Broad, britanski zastopnik znamke Dacia, je dejal: »Naši termoforji so zabavni, vendar opozarjajo na smer, v katero gre širša industrija glede naročniškega dostopa do funkcij. Zahteva za doplača za aktiviranje tovarniško vgrajene opreme, zagotovo ni v skladi z Daciinimi načeli. Verjamemo v preprostost in svojim strankam ponujamo tehnologijo, ki jim omogoča udobnejšo vožnjo s funkcijami, vključenimi v začetno ceno vozila. Pri uporabi ogrevanih sedežev bomo od kupcev vedno zahtevali le pritisk na gumb.«

Žiga Kolman
foto: Dacia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button